Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sliboval manželství, udělal jim dítě, sebral peníze a zmizel: Policie hledá oběti sňatkového podvodníka

Autor: uá - 
16. března 2017
16:21

Devět milionů korun a nějaké drobné vylákal z devíti žen (25 až 55) sňatkový podvodník, učitel Jaroslav Doležal (44) z Prahy. Sliboval jim manželství a zářnou budoucnost, s většinou z nich si pořídil dokonce dítě. Policisté mají výtečníka ve vazbě a hledají další jeho oběti.

Doležal vyhledával ženy na seznamkách. Uváděl tam své pravé jméno, věk, i to, že je učitel, který po odchodu z vězeňské služby pobírá výsluhu. „Zapomněl pouze zmínit, že má na krku dvě exekuce,“ řekl Blesku kriminalista Martin Czepan. Dodal, že podvodník všem sliboval založení rodiny.

Na důkaz toho, že to myslí vážně, si od roku 2015 pořídil s různými ženami šest dětí, sedmé je na cestě. Postupně z nich pak mámil peníze, vymýšlel si, že potřebuje upravit bydlení pro svou postiženou sestru, koupit byt, do kterého si ženy vodil, nebo auto. Celkem takto od roku 2012 podvedl devět žen. Policisté dalších šest případů prověřují.

„Myslíme si, že podvedených je ještě více. Doufáme, že se nám po zveřejnění přihlásí,“ dodal další z kriminalistů Tomáš Kolbaba.

Půjčky na půjčky

Doležal se seznamoval s ženami hlavně v Praze, jezdil za nimi ale i na Kutnohorsko, Kolínsko, Nymbursko a Děčínsko. Peníze, které si od nich půjčoval, zpočátku alespoň zčásti vracel, půjčky ale vytloukal zase jen půjčkami. Měl slabost pro hazard, ve dvou kancelářích prosázel 3,6 milionu korun.

Jaroslav Doležal nyní čeká na soud ve vazbě. Policisté ho dvakrát vyslýchali, ani jednou ale nevypovídal. Hrozí mu vězení od pěti do 10 let.

Kde se přihlásit

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, územní odbor Děčín, Kaštanova 301/2, telefon 974 432 207, 724 156 293. E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz

Podobný případ řešili policisté loni v Praze.

Video  Podvodník vymámil z ženy peníze.  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

insloanoff...@... ( 17. května 2018 20:39 )

 Hledali jste možnosti financování pro vaše podnikání, nový nákup domů, výstavbu, půjčku na nemovitosti, refinancování, konsolidaci dluhů, osobní nebo obchodní účel? Vítejte v budoucnosti! Financování nám usnadnilo. Kontaktujte nás, protože nabízíme naše finanční služby za nízkou a cenově dostupnou 2% úrokovou sazbu za dlouhé a krátké období půjčky. Zúčastněný žadatel by se měl obrátit na další úvěrové postupy na adrese: patriciacarvalho@seznam.cz

montevideo ( 16. března 2017 21:16 )

No jo, Sparťan ......

paralenka ( 16. března 2017 19:48 )

Jo, a ještě pěkně podojené . Hlavně na účtech.

paralenka ( 16. března 2017 19:46 )

No vida, a pak že učitelé mají nízké příjmy . Jen ty baby asi byly padlé na palici, platit si inseminátora a ještě tak draho.

jany ( 16. března 2017 18:27 )

presne. zenska, ktera nema chlapa je terc utoku slepic

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání