Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovenka pomočila a spálila korán: Dříve prý chodila s Arabem

Autor: aba - 
21. února 2017
11:08

Slovenka Sheila S. (24), která nedávno šokovala internetovou nahrávkou, na které močí na svatou knihu islámu a poté ji i zapálí, měla podle zpovědi její matky Olgy v minulosti arabského přítele. Dokonce se prý kvůli němu i naučila arabsky. 

Sheila, která se původním jménem jmenuje Adriana, má na sociálních sítích několik profilů. Na jednom z nich píše arabsky a její máma vysvětlila, jak se dcera k tomuto jazyku dostala. Prý se začala učit, aby rozuměla svému arabskému příteli. „Začala se učit kvůli němu, aby spolu mohli komunikovat. Naživo jsem ho sice neviděla, ale myslím, že byl sympatický. Ale říkala mi, že s ním byly i problémy, a když se pak nějak pohádali, psal arabsky i mně, že má dceru rád a že se s ní chce oženit,“ říká Olga.

Co přesně se mezi Sheilou a jejím přítelem stalo, sice neví, ale dcera prý mluvila o špatné zkušenosti s muslimy. Prý jí měl i vyhrožovat smrtí. Možná že to je jeden z důvodů, proč Sheila natočila video, které se velice rychle šíří internetem. Objevilo se dokonce už i v arabských televizních stanicích a na Slovensku mají strach, aby Sheila svou zpovědí neudělala ze země další cíl teroristů.

Svými názory nešetří ani na svém facebookovém profilu. Sdílí protiislámská videa a fotí se se zbraněmi. V komentářích nešetří ani peprnými výrazy na adresu všech, kteří ji odporují.

Po publikování nahrávky, ve které přirovnává muslimy „ke svrabu a parazitům“, mladou ženu policisté obvinili ze zločinu výroby extremistických materiálů, v souběhu s přečinem násilí proti skupině obyvatel, přečinem hanobení rasy a přesvědčení a přečinem podněcování k národnostní, rasové a etické nenávisti. Jak informovala Tv Markíza, soudce rozhodl o jejím vzetí do vazby a hrozí ji až šest let za mřížemi. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání