Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Něco se mi uvnitř hýbe: Ženě vytáhli nosem z lebky živého švába!

Autor: els - 
4. února 2017
09:55

Domácí ošetřovatelka Selvi si prošla peklem. Obrovské bolesti hlavy a pálení ji donutily navštívit lékaře. Ten po krátké prohlídce odhalil odpornou diagnózu. Indka měla v hlavě živého švába. Pokud by zůstal uvnitř, mohl by způsobit infekci mozku.

Dvaačtyřicetiletou Selvi z Indie probudil uprostřed noci nepříjemný pocit. „Moje první reakce poté, co jsem ucítila hemžení v nose, byla podrbat se a znova usnout,“ vzpomíná žena. „Ale než jsem mohla cokoli udělat, lezlo to dovnitř,“ dodala.

„Byl to nepopsatelný pocit, ale byla jsem si jistá, že jde o nějaký hmyz. Bylo to škrabkání,“ popsala Selvi. „Kdykoli se to pohnulo, vyhrkly mi do očí slzy.“

Selvi okamžitě spěchala na nejbližší pohotovost. V nemocnici však nezjistili, co může způsobovat nepříjemné pocity, a poslali Selvi s nepořízenou domů.

Ani další den se však Selvin stav nezlepšil, a tak se rozhodla navštívit jiného lékaře. Ten jí hlavu zrentgenoval a zjistil, že jí opravdu v lebce žije nějaký hmyz. Okamžitě přikročil k činu a jal se tvora z hlavy vytahovat.

„Nejdřív jsem ho musel dostat na místo, odkud ho můžu vytáhnout,“ popsal doktor zákrok. „Dostal jsem ho ven po 45 minutách. Seděl v hlavě, přesně mezi očima, dost blízko mozku,“ pokračoval.

„Tohle je první takový případ, který jsem za svých třicet let praxe viděl,“ okomentoval kuriózní případ doktor.

Podle něj však mohlo dojít ke komplikacím. „Pokud by byl šváb ponechán uvnitř, patrně by zemřel a u pacientky by došlo k infekci, která by se rozšířila do mozku,“ míní doktor.

Karel_Novotny_Praha ( 4. února 2017 10:53 )

Tuty Veš-krnová nebo Hanychová!

steelheart ( 4. února 2017 10:38 )

a hned měl po ruce kameru!!? - mohl ho vysát dětskou odsávačkou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání