Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči v Plzni srazili chodce: Dramatické záběry z boje o lidský život

Autor: ČTK, dce - 
19. ledna 2017
11:32

Tragicky skončil výjezd plzeňských hasičů k nehodě. Na jedné z nejrušnějších křižovatek v Plzni jim přímo pod kola vozu vběhl chodec. Vážně zraněného hasiči ještě resuscitovali, zachránit se jim ho ale nepodařilo.

„Nehoda se stala před jednou z nejrušnějších křižovatek v Plzni – ulic Americká a Klatovská. Nehodou se zabývá policie,“ řekl policejní mluvčí Jan Koželuh.

 

Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové jeli hasiči po Klatovské třídě ve směru na Bory se zapnutými majáky a sirénou zachraňovat člověka, kterého podle hlášení přimáčkl kamion k rampě. Další podrobnosti mluvčí nesdělila, případem se zabývá policie.

Hasičům, kteří měli zapnutá světelná i zvuková výstražná zařízení, vběhl chodec, který přebíhal silnici mimo přechod, přímo do cesty. Sraženého muže začali na místě hasiči okamžitě resuscitovat. Podle serveru Krimi-Plzeň.cz jim na pomoc přišly i dvě ženy, patrně také ze záchranných složek. Muže se bohužel už oživit nepodařilo.

bizon_pepa ( 19. ledna 2017 20:30 )

aeraluna: Jj, rozumím. Jestli ho to přimačklo někde ke zdi, tak letí hlavně doktor. Jestli k zemi, tak tahle jednotka. Nejdřív ale záleží na tom, kdo to ohlásí. Protože na místě panuje většinou hysterie a zmatek. Každopádně to vypadá, že chodec tu záchranu způsobil vlastní neopatrností. PS: starypes:Zkus někdy vlastní myšlenku a nejen ctrl+c a ctrl+v od carmina. Nejsi-li to nakonec ty.

soorry ( 19. ledna 2017 16:08 )

Střihači jedou bez vody, s vodou taky musí jet opatrně, to je živý náklad, v zatáčkách se voda přelévá, při brzdění taky.

soorry ( 19. ledna 2017 16:06 )

Měl dát přednost, stále to někteří nechápou, když jede auto s předností v jízdě, že na přechod nesmí. Řidiči v autě břibrzdí, vjedou ke ktaji silnice, já nevjedu ani do křižovatky i když mám zelenou, čekám kudy proletí houkačky, a chodec?? nic. Na přechod vcházejí i před autobusy a MHD, vůbec si neuvědomí, že s busem nemůže rychle brzdit, protože to nedokáže a taky mu popadají lidé jedoucí vozidlem, nejsou připoutání k sedačce. Snad si to tady někteří přečtou a budou respektovat předpisy pro chodce.

aeraluna ( 19. ledna 2017 14:42 )

Právě, že museli - takováhle poranění bývají velmi zrádná - z pohmoždění tkání se organismus snadno dostane do šoku, o útlumu dechu apod. nemluvě.

londynskypes ( 19. ledna 2017 14:04 )

ještě ze mají vodu aby to smyli blbec jim vběhnul rovnou pod kola

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání