Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po vrahovi Štefana pátrá i jeho matka: Prodám pole a peníze dám za jeho dopadení

Autor: dce, kru - 
30. prosince 2016
05:01

Štefan (†37) z Oborné zmizel loni, když se vracel domů ze zabijačky. Po pár dnech jeho tělo vydal potok, jen kousek od jeho domu. V krku a hrudi měl dvě bodné rány. Jenže vraha se doposud nepodařilo nalézt. Rodina už začíná být zoufalá.

První kroky elitních kriminalistů vedly k rodině zavražděného lesáka Štefana. „Dělali nám tady domovní prohlídku. Podezřívali manžela, zeťáka. Nakonec jsme museli všichni na detektor lži,“ řekla matka zavražděného Vlasta deníku Aha! Po prohlídkách u rodiny pokračovala policie u sousedů. Nic ale neobjevili…

Do Štefanova bytu se půl roku po jeho smrti navíc někdo vloupal, ale nic neukradl. Někteří z vyšetřovatelů si mysleli, že zahlazujeme stopy. Ale přeci je to blbost, abychom vylamovali po půl roce dveře od domu, když máme klíče,“ postěžoval si další příbuzný.

Rodina se v pátrání po vrahovi nevzdává. Paní Vlasta je připravena prodat pole, které vlastní. „Můžu za něj dostat tak 250 tisíc. Zvažuju, že peníze nabídnu osobě, která rodině a policii předá zásadní informace k dopadení vraha,“ prozradila Štefanova matka.

Smrt mladého muže nechápou ani další místní. „Štefana jsem znal od jeho narození. Byl bezkonfliktní. To je na celém případu nejzvláštnější,“ prohlásil starosta Oborné Stanislav Moškoř.

Policie případ šetří jako těžké ublížení na zdraví. „Kriminalisté analyzující zjištěné informace, mimo jiné rovněž zjišťují motiv jednání pachatele. Do současnosti nebyl pachatel skutku zjištěn,“ uvedla policistka Gabriela Holčáková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání