Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jakoubka (†3) zavalilo v Baumaxu dřevo: Vedoucí se u soudu vymlouval

Autor: lm - 
19. prosince 2016
18:20

Kdo může za smrt Jakoubka (†3), kterého v Baumaxu zavalilo dřevo? Slovenské soudy už rok a půl rozplétají tragédii, při níž malý chlapec zahynul před zraky matky. Obžalovaný je zaměstnanec, který hranoly do regálu naložil. Před soudem nyní vypovídal jeho nadřízený.

Od tragické nehody, při níž zahynul malý Jakoubek (†3), uplynul už rok a půl, ale v případu stále není jasno. Chlapce při rodinné návštěvě Baumaxu zavalily dřevěné hranoly a před zraky maminky zemřel. Hranoly se zřítily z výšky čtyř metrů, patrně kvůli nevhodnému umístění a silnému dešti.

Z nehody se před soudem zpovídá zaměstnanec Ivan S. (46), který hranoly do regálu krátce předtím naložil. Původně dostal podmínečný trest, státní zástupkyně se ale odvolala a případ znovu zamířil před soud. U soudu nyní zazněla dlouho očekávaná výpověď vedoucího prodejny. Podle spolupracovníků právě nadřízení vydali pokyn k tomu, aby se dřevo na regál umístilo. Navzdory tomu, že je Ivan měl upozornit, že tam nepatří.

Vedoucí prodejny se u soudu vyhnul odpovědi na otázku, zda Ivanovi přikázal dřevo do regálu uložit. „Zeptal jsem se ho, jestli to nedá do trnového regálu, který je vyroben na skladování takového atypického zboží,“ tvrdil. Vedoucí poté odešel a za chvíli už ho volali, že se stalo neštěstí. „Výrobce regálů garantuje, že skladování těchto atypických břemen je bez železného zajištění dostačující,“ uvedl u soudu vedoucí prodejny. Zarážky na regálech přibyly až po tragédii, a to až na základě kontroly Inspektorátu práce.

Vedoucí u soudu vypovídal téměř tři hodiny, ale soudu to nestačilo. Ve výpovědi svědka se bude pokračovat i při příštím jednání, které bylo odročeno na únor.

Video  Soud s Ivanem obžalovaným z usmrcení chlapce v Baumaxu  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání