Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otevřenou rakev Jakoubka, kterého zavalilo v obchodě dřevo, zalili rodiče slzami

Autor: simao, Čas.sk - 
13. května 2015
12:22

Zemřel zcela nečekaně a naprosto zbytečně. Jakoubek (†3) podlehl zraněním, která utrpěl při nákupu v hobby marketu poté, co na něj spadly dřevěné hranoly. Jakoubkův pohřeb byl opravdu srdcervoucí záležitostí. Pláč rodičů malého chlapce neustával…

Děsivá smrt teprve tříletého chlapce zasáhla Slovensko. Jakoubek byl s maminkou a starší sestřičkou v obchodě se stavebninami a stavebními pomůckami Baumax v Žilině, z regálu však na něj spadly uvolněné dřevěné hranoly. Utrpěl těžká zranění, kterým podlehl.

Na jeho pohřeb v Oravě přišla podle Nového času zhruba tisícovka lidí. S bolestí sledovali, jak rodiče plakali nad otevřenou bílou rakví i u Jakoubkova hrobu.

„Nemůžeme říct, proč je to tak, že Jakoubek musel tak brzy odejít. Nevinné dítě, které se ničím neprovinilo. Ať vám je útěchou, že takové čisté dítě je nyní v nebi a vy se s ním jednou obejmete,“ říkal rodičům římskokatolický kněz Ladislav Drengubjak.

Erika s Pavlem byli zdrcení. Pětiletou dceru Paulínku, Jakubovu starší sestřičku, přitom na pohřeb nevzali. Právě ona přitom viděla bratříčkovu smrt na vlastní oči, protože byla na nákupu spolu s ním a maminkou.

Jakoubek zemřel v neděli odpoledne. „Ještě v neděli si tu hrál na dvoře, u kaluže, byl šťastný… A potom ho večer vidíte mrtvého,“ řekl serveru Čas.sk chlapečkův otec Pavel před pohřbem. 

S Jakoubkem se loučili i ve školce, kam je spolu s malou Paulínkou rodiče vozili. Vystavili tam jeho fotografii, zapálili u ní svíčku. „Bylo to milé, veselé dítě. Děti ho měly velmi rády. Chodil do školky od září. Rád kreslil. Právě jsme měli ve škole Den matek, když přišla ta strašná zpráva,“ řekla Čas.sk Beáta Rentková, zástupkyně školky.

pelagie ( 24. června 2015 10:11 )

Nechci dělat chytrou , ale malými dětmi do takových obchodů nechodit a když už , tak ho pevně držet za ruku a žádné pobíhání

lupita ( 14. května 2015 13:45 )

Takove nadherne dite! Strasne nestesti. Uprimnou soustrast cele jeho rodine.

jasnovidec01 ( 14. května 2015 12:30 )

fortun::::jdi provokovat do hospody , ale pozor na držku tam si to chlapy nenechají líbit sajrajte , tady se to opravdu nehodí jde o smrt malého chlapečka dobytku

jasnovidec01 ( 14. května 2015 12:24 )

svatadal--neví komu???jdi se podívat do Bauhausu a zvedni hlavu ke stropu a podívej se jak je tam zboží fušersky naskladané a pak pindej

jasnovidec01 ( 14. května 2015 12:22 )

pora.... jdi s tím pobožným ho řiti , kdyby exzistoval, tak už si tě odtáhnul a byl by klídek nazdar

Zobrazit celou diskusi