Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Konec Vlčice z Wall Street: Krásnou studentku zatkli za miliardový únik na daních

Autor: bop - 
18. prosince 2016
06:30

Vypadá jako andílek, za nevinnou tvářičkou se ale ukrývá dravá šelma. Ruské studentce Anastázii Tsirenšikové (22) přezdívají Vlčice z Wall Street. A to více než zaslouženě... Fotky zobrazující na studentku velmi neobvyklý život v luxusu, kterými zásobila své účty na sociálních sítích, se jí ale staly osudnými. Všimla si jich policie a přivedly ji Vlčici na stopu... A kráska skončila s obviněním z třímiliardového úniku na daních!

Pro tuhle krásku život v luxusu skončil. Ruskou studentku ekonomiky Anastázii Tsirenšikovou zatkla policie poté, si všimla jejích účtů na sociálních sítích... Exotické destinace, designové oblečení, luxusní restaurace, lev jako domácí mazlíček, drahé automobily a ta nejlepší vína a šampaňské, to skutečně nevypadá jako život klasické studující dívky.

A taky že není. Za dívčiným životním stylem se ve skutečnosti skrýval mnohamiliardový únik na daních. Podle vyšetřovatelů sahá až do výše devíti miliard rublů, tedy neuvěřitelných 3 781 980 000 Kč! Anastázie se nakonec udala sama tím, že se se svým bohatstvím chlubila celému světu...

Pohledná brunetka nebyla v tomto případu jedinou zatčenou. Obviněných bylo celkem pět – muž jménem Gomma, muž z Panamy vystupující jako Otis A. (25) a další dva byznysmeni (29, 47), jejichž identity nebyly zveřejněny. Společně pomohli tisícovkám obchodníků ilegálně odesílat peníze do zahraničních daňových rájů přes několik účtů tak, aby zmátli ruské finanční úřady.

Tato praxe jim zařídila solidní živobytí. Se sazbou 2,5 % z částky za své služby si údajně přišli na 225 milionů rublů, tedy 92 800 000 Kč. Tsirenšiková řekla policii, že se s Gommou seznámila přes kamarádku, žádné obchodní záležitosti je ale prý nepojily... Nakonec však podle místních médií částečně přiznala svou spoluvinu.

Během šetření byl u Tsirenšikové v bytě nalezen i kokain. Dívka skončila ve vazbě, na krku má teď místo drahých šperků velmi závažné obvinění a její budoucnost už zdaleka není tak růžová, jak si nejspíš malovala. Vyšetřování případu rozsáhlých daňových úniků nadále pokračuje.    

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání