Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manželé prohráli boj o život cyklisty z Domažlicka. Zdrcený táta jim přesto děkuje

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: policejní deník)
Autor: ljš - 
9. prosince 2016
19:07

Musel se vyrovnat se smrtí milovaného syna, přesto v sobě dokázal najít dost sil, aby poděkoval náhodným kolemjdoucím, kteří se snažil mladíka přivést zpátky k životu. Jaroslav Votruba poslal manželům Homolkovým z Kdyně dojemný vzkaz.

Jaroslav Votruba mladší zemřel v létě, když se vydal na krátkou projížďku na kole, které miloval. Přestože byl vynikající sportovec, který měl najeto tisíce kilometrů v Alpách i na Šumavě, zradilo ho zdraví. Doma řekl, že bude do hodinky zpátky, už se ale nevrátil. Na cestě mezi Brniřovem a Novou vsí bohužel zkolaboval.

Manželé Marie a Zdeněk Homolkovi z Kdyně, kteří si jeho pádu z kola všimli, se mu snažili pomoci, přivést ho zpátky k životu se ale bohužel nepodařilo ani jim, ani záchranářům.

Policisté pak Jaroslavovu smrt šetřili dlouhé tři měsíce. Jeho rodiče se tak o Homolkových dozvěděli až poté, co byl případ uzavřen. Poděkovat jim tak mohli až se zpožděním. „Patří jim můj hluboký dík za snahu o záchranu života mého syna Jaroslava, který i přes veškerou snahu zemřel 10. července. Ochota a snaha manželů Homolkových ostře kontrastuje s dnešním způsobem života většiny lidí. Čin Homolkových ale poukazuje na to, že mezi námi dosud jsou slušní lidé. Ještě jednou Homolkovým hluboce děkuji,“ řekl Deníku Jaroslavův tatínek.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání