Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Psi v Lužci rozsápali chlapce (†5): Zvířata nebudou utracena!

Autor: lm - 
6. prosince 2016
20:30

Už 2,5 měsíce uplynulo od tragédie, při které zahynul teprve pětiletý chlapec. Na zahradě rodinného domu v Lužci nad Cidlinou ho tehdy rozsápala smečka psů. Ačkoliv majitel oznámil, že psy nechá utratit, celý případ nejspíš skončí jinak.

K tragédii došlo v neděli 18. září na zahradě za stodolou u rodinného domu, kde si malý chlapec hrál na stavbě a kolem pobíhali psi. Dítě s nimi prý zůstalo o samotě jen několik málo minut, i to ale stačilo. Jeden ze psů ho kousl do krku a i přes okamžitou pomoc záchranářů chlapeček zemřel.

Případem se tak začala zabývat i policie, která obvinila otce a majitele domu z usmrcení z nedbalosti. Ve hře byla i varianta, že psi budou po smrtícím útoku utraceni. O tom mluvil i obviněný majitel Petr H. (29). Nakonec to ale vypadá, že ze všeho sešlo.

„Žádné utracení psů se nekonalo, vypadá to, že se ani konat nebude, protože nechtějí vědět přesně, jaký pes to byl,“ řekla televizi Prima majitelka psů. Podle odborníků, kteří zpracovávali kynologický posudek, není totiž žádný ze psů problematický.

„Já si prostě stojím za tím, že tam nešlo o jednoznačný útok psa. Já si prostě myslím, že se stalo, že malý Mireček se prostě bouchl do hlavy a ti psi reagovali tak, jak zareagovali. Ten pes nějaký mohl se prostě leknout, mohl se otočit tak blbě, že ho mohl kousnout, a zrovna to dopadlo tak, že ho kousnul do toho krku,“ řekla televizi majitelka psů.

urim ( 7. prosince 2016 17:28 )

urim ( 7. prosince 2016 17:17 )

urim ( 7. prosince 2016 17:12 )

blbost

europa ( 7. prosince 2016 13:23 )

Nějak vám uniklo, že nikdo neví, který ze psů kluka kousl. Takže by je měli podle vás zabít všechny? Kvůli nezvedenému harantovi, a nezodpovědnému otci? Ti psi byli doma, na svém pozemku, takže majitelé žádnou vinu nenesou. Sama máte psa? Asi nikdo by nechtěl být na jeho místě.

urim ( 7. prosince 2016 07:52 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání