Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Psi v Lužci rozsápali chlapce (†5): Zaútočil první tento pes? Majitel je chce utratit všechny

Autor: jp - 
21. září 2016
05:15

Velké otazníky stále visí nad nedělní tragédií, kdy smečka psů zabila malého chlapce (†5). Policie dosud nikoho neobvinila a čeká ji složité vyšetřování. Nikdo totiž nic neviděl ani neslyšel… 

Žádné zprávy od kriminalistů zatím nemá ani Pavel H. (29). Majitel psů, kteří na jeho pozemku chlapce pokousali na krku a dalších částech těla. Stalo se tak v době, kdy s otcem dítěte, svým kamarádem, před domem řešil zapůjčení a připojení vozíku k jeho autu.

„Stále nic nevím. Se psy mám stále zakázáno jakkoliv nakládat. Musí zůstat na místě, bez povolení je nesmím utratit,“ řekl včera Blesku Pavel H. Ten chová tři křížence velkých plemen, jeho přítelkyni, která se k němu nedávno přistěhovala se svými dvěma malými dětmi, patří dalších pět psů. „Svoje psy dám určitě pryč, asi je utratím, protože už v tom nemám takovou jistotu,“ řekl Pavel TV Nova.

Útok si Pavel H. stále nedokáže vysvětlit, protože chlapec se údajně mezi smečkou pohyboval bez problémů už při návštěvách několik dní před útokem. Na zvířata byl navíc zvyklý, protože jeho otec je také chová, a dokonce je kynolog.

Podezření majitele

Pavel H. sám neví, který pes dítě napadl a kolik jich vlastně bylo, ale má tušení, kdo mohl být hlavním útočníkem. Podezření padlo na fenku křížence kavkazského pasteveckého psa, která je považována za největšího trhače. Přesto muž dál nechápe, proč došlo k tragédii. „Maximálně se stalo, že do malé dcery přítelkyně žďuchla čumákem, a to bylo vše,“ řekl Pavel H.

Jeho sousedé ale mají o jeho psech horší mínění. Jsou to prý problémoví útěkáři, kteří mají na svém kontě zakousnuté prase, ovci, pitbula ze sousedství, a jeden dokonce zranil sousedku na noze.

fjhia ( 28. prosince 2016 16:48 )

přišel o dítě, protože na to dítě kašlal .. nic víc.. vůbec neví kde dítě bylo, co psům dělalo a co se stalo.. nyní hodí vinu na psy a ještě je dá zabít?.. proč ne sebe?.. jo aha on je člověk

fjhia ( 28. prosince 2016 16:45 )

ta sousedka je už podle pohledu zlá ženská.. udávání, pomluvy .. škodolibá důchodkyně

e.44 ( 22. září 2016 23:07 )

To už není empatie, to už je fanatické sluníčkářství soucítit s tím, kdo kašle na to kde jeho malé dítě je a co tam dělá a zaviní tím jeho smrt, že vlastní rodič, tím hůř.

urim ( 22. září 2016 21:40 )

Měla,protože ztráta dítěte, je ztrátou největší a empatie je mi vlastní. Myslím,že každého rodiče taková věc zdrtí,at jím zaviněná,nebo ne.

e.44 ( 22. září 2016 21:13 )

To je téměř to samé. Měla byste například účast s někým, kdo by tím, že by nechal malé dítě bez dozoru, zavinil jeho smrtelný pád ze skály nebo třeba vběhnutí pod náklaďák,byť by to byl jeho rodič? Já tedy rozhodně ne. A diskutovaný případ je pro mě na rovni mnou napsanému.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání