Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama poblíž Macochy: Skupina lidí se zřítila do jeskyně z výšky 20 metrů

Autor: ljš - 
26. listopadu 2016
14:37

Lezli, kam neměli, a zaplatili za to zdravím. Zraněním jedné ženy a dvou mužů skončila sobotní exkurze dvanáctičlenné skupiny do běžně nepřístupných prostor jeskyně Nový Lopač nedaleko Macochy.

Podle Blanenského deníku slézala v sobotu do jeskyně nedaleko Ostrova u Macochy dvanáctičlenná skupina lidí. Jeden z mužů se při sestupu zřítil ze žebříku a strhl lidi pod sebou. Utrpěl vážné zranění břicha, se kterým byl vrtulníkem převezen do nemocnice. 

Další muž a žena utrpěli otřes mozku. „Všichni tři zranění byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Zřítili se ovšem z velké výšky a nedá se vyloučit, že rozsah jejich poranění bude větší,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Na místo krom záchranářů dorazila také lezecká skupina hasičů, která skupinu z běžně veřejně nepřístupné jeskyně vytáhla pomocí lan.

naidka ( 26. listopadu 2016 19:13 )

Píší o "skupině lidí", o speleologické výpravě ani slovo. Buď to byli amatéři nebo je amatér autor článku.

moiaza ( 26. listopadu 2016 18:27 )

Tak nějak si hrají s dominem moje vnoučata. Postaví ho kousek od sebe a pak stačí cvrnknout do první kostky.

naidka ( 26. listopadu 2016 18:23 )

pavucinka ( 26. listopadu 2016 16:30 )

to se může přihodit i v metru na jezdicích schodech. Lépe je nechat si před sebou volný schod aby jste spíše udrželi padající nemehlo.

yokky ( 26. listopadu 2016 16:15 )

Moje babicka rikavala: "Kdo se narodi rozumu mdleho, ten se stava politovanihodnym blbcem" ! Byla to moudra zena !🤓🤓🤓😃😅😝😎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání