Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paraglidistovi se nezdařilo přistání: Ze stromu mu pomáhali záchranáři!

Autor: ČTK - 
20. listopadu 2016
17:17

Záchranáři na Přerovsku v neděli pomáhali paraglidistovi, který po letu skončil v několikametrové výšce na stromě poblíž obce Milenov na Přerovsku. Po chvíli se podařilo dostat muže do bezpečí.

Neplánované přistání přečkal bez zranění, uvedl pro ČTK mluvčí krajské záchranné služby Zdeněk Hošák. Podobnou situaci zažili hasiči v kraji naposledy v srpnu na Šumpersku.

Paraglidista byl na stromě zaseknutý s padákem. „Muž s hasiči po příjezdu komunikoval a nejevil známky vážnějších zranění. Po chvíli se podařilo dostat muže do bezpečí, zdravotníci u muže provedli komplexní prohlídku. Lze s nadsázkou říci, že i přes dramatický dopad měl obrovskou kliku, že je živ a zdráv,“ uvedl mluvčí záchranné služby.

Podobná situace se stala na začátku srpna v Loučné nad Desnou na Šumpersku, kde přistál na stromě ve výšce 30 metrů parašutista. Přijeli mu pomoct hasiči, ze svízelné situace se nakonec dostal sám. Před dvěma lety v říjnu hasiči na Přerovsku zachraňovali paraglidistu, který při pádu uvízl na stromě. Muže na stromě v místní části Lipníku nad Bečvou v Podhoří hledali záchranáři zhruba dvě hodiny, poté se jej podařilo bezpečně vyprostit a dostat do bezpečí.

jiko100 ( 20. listopadu 2016 17:34 )

Praglidistovi se to nepovedlo. Ani se nedivím, oproti paraglidistovi to má patrně s předpotopní výbavou o hodně složitější. Že, páni redaktoři....?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání