Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak přejel přes dva kluky. Mladíci mají kvůli šílenému videu pořádný malér

Autor: shp - 
10. listopadu 2016
19:41

Po železničních kolejích jede vlak. Ještě než jeho strojvůdce může vidět v dáli dva mladíky, lehají si kluci právě do kolejiště. Osoba řídící vlak je ale nakonec spatří a začne troubit. Marně. Chlapci se nehýbou a vlak přes ně přejede. To vše zachytila kamera.

Video, které způsobilo pořádný poprask, nyní řeší policie, drážní inspekce i české dráhy. FTV Prima se podařilo najít autory záznamu, kteří nejdříve jeho pravost potvrdili, pak ale obrátili.

Tvůrci si říkají LMX films. Video nahráli na server YouTube.com v úterý. Natočeno bylo v Ústí nad Labem ve čtvrti Střekov. Mladíci při prvním dotazu tvrdili, že je záznam pravý.

Byla to sázka

Na dotaz, jaký to byl zážitek, odpověděli: „Trochu děsivé, ale sázka je sázka.“ Jenže po odvysílání reportáže začali tvrdit, že jde o podvrh a vlastní video označili za zfalšované.

Televize oslovila několik odborníků, ale ti se neshodli, zda je pravé, či nikoliv. České dráhy nyní situaci taky prošetřují, jelikož strojvedoucí, který má stanovy, jak se v této situaci zachovat, nezastavil.

Autoři videa v nemilosti

Pokud by se ukázalo, že video je pravé, tak bychom prověřovali postup toho strojvedoucího, zda zastavil, přesvědčil se, jestli těm lidem neublížil, a pak tedy mohl pokračovat dál,“ řekl televizi Prima Radek Joklík, mluvčí Českých drah.

Jenže problém by mladíci měli, i kdyby video bylo skutečně fotomontáží. Lehnutí na koleje je totiž porušením drážního zákona. Policisté tak nadále pátrají po autorech videa.

yarda ( 11. listopadu 2016 09:33 )

Tak mne napadlo, jestli záchody v těch vlacích jsou v provedení "Ve stanici nelze". Pokud ne, možná by nebylo od věci je obnovit. Třeba by se tenhle problém vyřešil sám.

diskutujici ( 11. listopadu 2016 08:26 )

Proc by to mela byt videomontaz? Myslis, ze to nejde? Se podivej na YT, takovych podobnych jsou tam mraky.

krtekzhor ( 11. listopadu 2016 05:03 )

podle mě to je videomontaz tečka

adorator ( 11. listopadu 2016 00:51 )

Být to moje děcko, tak tahle na břiše leží minimálně měsíc, na zadek by si zmetek nesedl .....

Lucio1 ( 10. listopadu 2016 20:41 )

To je fakt., dostali by pěkně po palici..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání