Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Po srážce vlaků 19 mrtvých a 50 zraněných. V soupravách bylo tisíc lidí

Autor: CTK, abo - 
3. listopadu 2016
09:25

Dva osobní vlaky se ve čtvrtek srazily v pákistánském přístavním městě Karáčí. Zemřelo nejméně 19 lidí a dalších 50 osob bylo zraněno, z toho pět lidí je v kritickém stavu. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady. Podle šéfa místní policie ale může být počet obětí vyšší, neboť záchranáři stále vyprošťují lidi z trosek.

 

Na fotografiích a záběrech televize z místa neštěstí jsou vidět zdemolované a převrácené vagony a skupiny záchranářů, jak se snaží vyprostit zraněné z trosek. Podle deníku The Guardian bylo v obou vlacích až tisíc cestujících.

Nehoda se stala časně ráno, kdy jeden z vlaků narazil do druhého, který stál v malé zastávce na předměstí Karáčí. Podle zástupce tamní železnice řidič druhého vlaku nerespektoval signalizační zařízení, a narazil tak zezadu do stojícího vlaku. Vyšetřování pokračuje.

Pákistánská železniční síť je ve špatném stavu v důsledku nedostatečného financování a špatné údržby. V září zahynulo šest lidí a téměř 100 bylo zraněno při srážce rychlíku s nákladním vlakem u města Multán v provincii Paňdžáb.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi