Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený zážitek českého cestovatele v Asii: Proti jeho soupravě se vyřítil jiný vlak!

Autor: lm - 
29. ledna 2016
21:43

Prošel si opravdovým peklem! Český cestovatel Martin Suchan, který zrovna tráví dovolenou na Srí Lance, se ocitl velmi blízko smrti, když se vracel místní železnicí z pláže. Proti jeho vlaku se totiž vyřítila jiná souprava po stejné koleji!

Železnice v Asii nejsou žádný med a mohou být i pořádně nebezpečné. Přesvědčil se o tom i český cestovatel Martin Suchan, který je zrovna na dovolené na Srí Lance. Když se vracel vlakem z pláže do města, málem přišel o život.

„Odjížděli jsme v 10:50 místního času z pláže Hikkaduwa do města Galle. Na trati zřejmě nefungovala signalizace a proti nám se vyřítil vlak, který jel po stejné koleji,“ popisuje hororový zážitek Martin, který ve vlaku cestoval se třemi kamarády a dalšími cizinci. „Naštěstí se vlaky podařilo ubrzdit asi čtyři metry od sebe,“ dodává.

Místní jsou na podobné nechtěné zážitky zvyklí, což potvrdil i cestovatel Martin. „Na rozdíl od nás byli celkem v klidu a vše si fotili. Asi jen my jsme si dokázali představit střet dvou souprav při 80 km/h,“ říká. Následek takové srážky by byl zřejmě stejně tragický jako v případě železničního neštěstí ve Studénce v roce 2008, při kterém zemřelo osm lidí a šest desítek se jich zranilo.

Video Český turista natočil hororový zážitek z železniční dopravy na Srí Lance. - pro Blesk - Martin Suchan
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi