Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah z tramvaje č. 17: Žena mu musela líbat nohy a oslovovat ho „Bože“

Autor: dce - 
1. listopadu 2016
16:11

Kdo je chladnokrevný vrah z tramvaje číslo 17? Více než dva roky unikal spravedlnosti, nakonec se policii přihlásil sám. O tom, jaký skutečně je Jan Holman, který má na svědomí život nevinné ženy, vypovídali před úterním soudem svědci. A prozradili šokující informace – Holman rozhodně nemá neposkvrněný štít!

Bylo 13. února 2014, když náhodní cestující našli v tramvaji číslo 17 ženu, která v bezvědomí ležela na zemi. Zachránit se jim ji už nepodařilo. V tu chvíli začal hon na vraha, který ženu popravil surově jedinou ranou do týla. Až po dvou letech se vrah sám přihlásil na policejní stanici a nyní stanul před soudem.

O osobnosti Jana Holmana, jak se vrah jmenuje, promluvilo i několik svědků, jejichž výpovědi byly před soudem přečteny. Nejlepší obrázek o tomto člověku si můžeme udělat z výpovědí sousedů z osady poblíž Zruče nad Sázavou, kde měl Holman chatu.

Paní D. znala Holmana asi sedm let. „Na manželce se dopouštěl násilí, když byl opilý, nutil ji, aby seděla v koutě, líbala mu nohy a říkala, že je Bůh. Měl chodit po lidech v osadě a žádat léky. Schizofrenii má myslím proto, že třeba chodí a říká, že mu někdo posunul plot. Chytil mě třeba za vlasy a povídá: ‚Mazej do své chaty‘, když měl ty své stavy, tak chodil po osadě a dělal do vzduchu picpicpic... Jinak byl přizdis*áč, bál se hlavně syna.“

Druhým Holmanovým sousedem byl Karel Š., který v chatě ještě pamatuje Holmanovy rodiče. „Nejdřív tam bydleli jeho rodiče, starý pan Holman (otec obžalovaného, pozn. red.) tam obžalovanému zakázal chodit, že je parchant, pak zemřel.“ Na matku, se kterou pak žil, byl v opilosti zlý. Když na něj přepsala dům, vyhodil ji z něj. „Před pěti lety jsme se stýkali, pak jsem ale zjistil, že je magor. Říkal, že všechny zlikviduje a podobně plácal dále, že lidi nevědí, co v něm je, ale on že jim ukáže. Odhadoval jsem u něj příznaky schizofrenie. Jednou třeba zmlátil ženu, která už nežije, protože mu řekla, že je moc hubený a nesla mu jídlo.“

Bývalá přítelkyně Holmanova syna vypověděla, že oba muži nejsou zrovna ukázkou stability. Mladý Holman svému otci dokonce vyhrožoval smrtí, za to co provedl v minulosti jemu a jeho matce. Alkoholici jsou ale podle paní B. oba.

„Psali jsme si zprávy drsnějšího charakteru, není pravda, že jsem mu vyhrožoval smrtí, ať on sám si sáhne do svědomí, jak ublížil mojí mámě, která se ho dodnes bojí, a promarnil majetek rodičů, to všechno kvůli alkoholu...,“ vypověděl sám Holmanův syn.

Z listinných důkazů navíc vyplynulo, že kromě exekucí a dluhů má za sebou Holman i pět zápisů v trestním rejstříku: „Aktuální rejstřík trestů obžalovaného má celkem pět záznamů – z let 1979 2x, 1986, 1999 a 2014.“

Lan2211 ( 1. listopadu 2016 23:44 )

takze vlastne neco jako ty

vosavopruz ( 1. listopadu 2016 20:28 )

maramas tu tauré

Samo ( 1. listopadu 2016 18:53 )

Že je někdo magor, za to nemůže ani kapitalismus ani socialismus a podle všeho ty budeš také pořádný magor, což je patrné z každého tvého příspěvku.

ellenic ( 1. listopadu 2016 18:47 )

Tenhle magor zaslouží jediné, provaz . Vrah , neužitečný a zbytečný pro společnost .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání