Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší kanibalové posledních let: Řádili na Slovensku i u nás!

  • Autor: dce,ČTK - 
    24. 10. 2016
    05:02

    Kanibalismus býval v dávné minulosti součástí většiny kmenů po celém světě. Ačkoliv už doba postoupila a podobné praktiky z moderní společnosti prakticky zmizely, stále se čas od času setkáváme s případy, kdy k pojídání lidí dojde. V poslední době o podobné případy není nouze v Rusku, zprávy o kanibalismu se ale objevují i ve Velké Británii či Spojených státech.

  • 1.Armin Meiwes

    Nejznámějším kanibalským případem z poslední doby je takzvaný kanibal z Rottenburgu Armin Meiwes, který byl v květnu 2006 odsouzen na doživotí. Meiwes, který byl původně odsouzen k osmi a půl letům, se v březnu 2001 přes internet seznámil s berlínským inženýrem Berndem Brandesem, když hledal někoho, kdo se chce nechat zabít a sníst. Oběť za ním přijela, Meiwes ji opil a omámil prášky a odňal jí genitálie, které potom společně pojídali. Když druhý muž po ztrátě krve upadl do bezvědomí, podřízl jej a postupně snědl asi 20 kilogramů jeho masa.

    Armin Meiwes snědl svého milence, s jeho dovolením. Vyfasoval za to doživotní trest. Armin Meiwes snědl svého milence, s jeho dovolením. Vyfasoval za to doživotní trest. | Profimedia.cz, Reuters

  • 2.Jeffrey Dahmer

    Američan Jeffrey Dahmer, zvaný kanibal z Milwaukee, zabil 17 lidí, většinou afrického či asijského původu, a v jeho bytě policie našla uvařené a zmražené kusy obětí. Byl odsouzen k 15 trestům doživotního vězení, kde ale přežil nakonec jen dva roky: jeho spoluvězeň ho v roce 1994 zabil.

    Jeffreyho Dahmera zabil spoluvězeň po dvou letech ve vězení. Jeffreyho Dahmera zabil spoluvězeň po dvou letech ve vězení. | Profimedia

  • 3.Matěj Čurko

    V poslední době vzbudil pozornost případ ze sousedního Slovenska, kde policie nedávno ohlásila zmaření kanibalské vraždy. Údajný kanibal Matěj Čurko (†42) byl při zatýkání nedaleko Košic postřelen a později následkům zranění zemřel. Muže, který je podezřelý i z vražd dvou žen, policie vypátrala poté, co na internetu nabídl jednomu Švýcarovi, že ho zabije a jeho ostatky sní.

    Zavraždil kanibal Matěj Čurko Slovenky Luciu a Elenu? Zavraždil kanibal Matěj Čurko Slovenky Luciu a Elenu? | anc

  • 4.Andrej Čikatilo

    Prokazatelně největším vraždícím kanibalem byl zřejmě Rus Andrej Čikatilo, přezdívaný rostocký rozparovač nebo řezník. Podle rozsudku zavraždil 52 lidí, sám se přiznal k 55 a více vraždám, jež prý páchal kvůli pocitu sexuální méněcennosti. Některé oběti i pojídal. V roce 1994 byl popraven.

    Masový vrah a kanibal Andrej Čikatilo Masový vrah a kanibal Andrej Čikatilo | Archiv

  • 5.Fritz Haarmann

    Ještě větším vrahem tohoto druhu byl možná Němec Fritz Haarmann, zvaný řezník z Hannoveru. Tento homosexuál v letech 1918 až 1924 zavraždil nejméně 27 mladých mužů, které pozval domů, prokousl jim hrdlo a jejich maso se údajně snažil prodat na trhu. Nejmladší oběti bylo deset let, nejstarší dvaadvacet. Samotný vrah, který byl policejním informátorem, ale prohlašoval, že zabil 50 až 70 lidí, což se ale nepodařilo prokázat. V roce 1925 byl sťat.

    Fritz Haarmann (vpravo) se maso svých obětí snažil prodávat na trhu. Fritz Haarmann (vpravo) se maso svých obětí snažil prodávat na trhu. | Profimedia

  • 6.Ladislav Hojer

    Kanibalismus figuroval i v případu českého sériového vraha Ladislava Hojera. Tento sexuální deviant usvědčený z pěti vražd, několikanásobného znásilnění či pokusu o znásilnění a krádeže se dopustil na jedné ze svých obětí i kanibalismu. V srpnu 1986 byl šestadvacetiletý Hojer popraven.

    Všechny Hojerovy oběti byly hezké, tu nejkrásnější chtěl sníst s hořčicí. Všechny Hojerovy oběti byly hezké, tu nejkrásnější chtěl sníst s hořčicí. | archiv Blesku

  • 7.Ralf Huse

    Prvky kanibalismus obsahoval i čin devětadvacetiletého Ralfa Husea z německého Halle, který v roce 1994 brutálně zavraždil u Bílenic na Klatovsku romskou dívku. Německý soud vrahovi vyměřil o rok později desetiletý trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání