Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič vjel na D1 přes zátarasy do čerstvého betonu: Napáchal škodu za 10 milionů

Autor: ČTK, ljš - 
14. října 2016
13:51

Objel stavební stroje, protrhl pásku a už si to řítil po hladké vozovce na opravovaném úseku D1 mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži. Jenže pak neukázněný řidič zjistil, že jede po čerstvém betonu. Na něm způsobil škodu za deset milionů korun.

„Vozidlo objelo stavební stroje rozestavené před začátkem čerstvě pokládaného úseku, přetrhlo červenobílou pásku a projelo po části nově položeného úseku, než řidič zjistil, že vjel na čerstvý beton,“  řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Poté, co se otočil a snažil se odjet zpět, byl zastaven pracovníky stavby, kteří přivolali Policii ČR. Podle informací ČTK šlo o vozidlo některého ze silničářů, který se na stavbě komunikace podílel.

ŘSD bude požadovat, aby stát do opravy poškozeného povrchu nemusel investovat další prostředky a aby oprava neprodloužila výstavbu. Zhotovitelem uvedeného úseku je sdružení stavebních společností Alpine Bau, OHL ŽS a EUROVIA CS.

Úsek mezi Bíteší a Devíti kříži se opravuje od poloviny srpna a stavební práce mají pokračovat ještě v příštím roce. Rekonstrukce má vyjít na 685 milionů korun bez DPH.

ellenic ( 15. října 2016 11:07 )

Jednoduché řešení, tomu grázlovi , který tak velké poškození způsobil z nedbalosti dát celou škodu uhradit , dle info v TV téměř 5 milionů korun. Odůvodněním úhrady je, že jestliže vjel někam, kde byla páska a on to nerespektoval , vjel na nový povrch, který ještě neumožňoval jízdu, tak to prostě zaplatí. Příště si dá pozor.

fotrpjotr ( 15. října 2016 02:39 )

Určitě havloid,který spěchal za zlodějnou.

dietr ( 15. října 2016 00:12 )

jsou horší věci, třeba chodit k volbám...

moiaza ( 14. října 2016 16:29 )

 I vymaštěné mozky pracuji u podniku silnice a dálnice. To je vidět.

lync ( 14. října 2016 16:16 )

taky záleží jakou má pojistku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání