Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Kladně vybuchl plyn: Z domu jsou trosky, pod nimi hledají osobu

Autor: ČTK ljš, mka - 
12. října 2016
12:40

Výbuch srovnal dům v kladenské místní části Kročehlavy se zemí! Zraněn byl minimálně jeden člověk. Na místě zasahují hasiči a kynologové, pátrají po další osobě, která by mohla být v troskách. Příčinou je pravděpodobně únik plynu.

Výbuch nastal před polednem. "Máme podezření na další osobu, která by se měla nacházet uvnitř zdemolovaného objektu," řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Místo události je uzavřeno páskami a hlídají ho policisté. Příjezd do ulice 5. května z ulice Milady Horákové je uzavřen. 

Podle informací Blesk.cz našli záchranáři kamerou ve sklepě živého psa. Nezvěstnou osobu nadále hledají. Povolali proto těžkou techniku, která musí nejprve část trosek odklidit. Podle informací FTV Prima v domě v době výbuchu byli otec se synem. Pod sutinami měl zůstat právě otec.

"V době výbuchu jsem byl doma, ale žádnou velkou ránu jsem neslyšel. Jenom takové žuchnutí a dům najednou nebyl," řekl Blesk.cz Jaroslav Huml, soused z jednoho z domů v ulici.

Případ je vyšetřován jako obecné ohrožení, podezření, že je v sutinách zdemolovaného domu zřejmě starší muž, stále trvá. Na místě pořád zasahují kynologové a speciální jednotka hasičů.

V současné době se pokračuje ve statickém zajištění sousedního objektu, který byl taktéž poškozen. Na místo odpoledne přijel i speciální sací bagr. "Postupujeme sacím bagrem, ručně vyklízíme sutiny a pořád to děláme nejšetrněji vzhledem k pohřešované osobě," řekla po 21:00 ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Kynologové místo prohledali, ale psi zatím žádné místo neoznačili. Nedá se ale vyloučit, že by se někdo mohl nacházet pod troskami ve sklepních prostorách. Pátrání tak pokračuje.

Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové byl zraněný po nezbytném ošetření na místě a připojení na umělou plicní ventilaci převezen do pražské střešovické nemocnice. Podle informací ČTK se zraněný muž narodil v roce 1975.

krat5 ( 12. října 2016 14:15 )

No tak to je tedy fakt masakr. A co ty okolní dmoy?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání