Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

U sousedů vybuchl plyn, jejich dům půjde také k zemi: Rozebírají ho cihlu po cihle

Autor: dce, mka - 
19. října 2016
12:38

Týden od tragického výbuchu plynu v kladenském domě se na místo konečně mohla podívat stavební firma a sousední dům, který hrozil zřícením, začít demolovat. To bude ovšem nějakou dobu trvat, dům musí totiž rozebrat cihlu po cihle.

Dům v ulici 5. května v Kladně se zřítil 12. října kolem poledne. Podle všeho zde došlo k výbuchu plynu, což potvrdili i místní, kteří zápach plynu cítili už od rána. Proč to někdo nenahlásil dříve, než došlo k tragédii, nikdo nechápe.

V sutinách zbořeného domu byl totiž nalezen muž bez známek života, druhý muž byl převezen do nemocnice.

Výbuch naneštěstí poškodil i sousední dům, který nařídil statik zdemolovat. Dcera majitele Kateřina Humlová čeká, jestli bude konečně moci dovnitř, aby z domu odnesli alespoň nějaké věci. Dům byl totiž kvůli hrozbě zřícení nepřístupný.

Video  Pan Huml se své živnosti vzdát nehodlá.  - Daniel Černovský
Video se připravuje ...

Od středečního dopoledne ho stavební firma rozebírá cihlu po cihle, takový postup demolici natáhne přibližně na 14 dní. Firma tak ale může zachránit něco z majetku Humlových. Majitel Jaroslav Huml si z domu vzal starožitný šicí stroj pro leváky a odjel - smutný pohled na zbořený dům se totiž nedal snést.

nezadat1 ( 19. října 2016 13:36 )

S plynem si hrát jde vždy o hubu,je zajímavé,že celý léto nic a jak se ochladilo,tak den co den vyletí nějaký dům do vzduchu a jen blbec si může myslet,že to není manipulace,ale náhoda.Krást se nevyplácí a to ještě tak blbě,že ohrozí i sousedy.

sronin ( 19. října 2016 13:12 )

 Je to tragedie, ale snad byli řádně pojištěni a nebudou teď v médiích brečet jako ti, co bydleli kousek od vody, byli během povodní vyplavení a přitom pojištěni nebyli ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání