Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Autobus plný dětí se u Kaplice srazil s autem: Jeden mrtvý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie Šumperk)
Autor: ČTK ljš - 
23. září 2016
11:13

U Kaplice na Českokrumlovsku se srazil osobní vůz s autobusem. Jeden člověk nehodu nepřežil. V autobuse cestovalo 31 dětí, 11 je lehce zraněných.

Oběť nehody seděla v osobním autě, v autobuse k vážným zraněním nedošlo. "Děti utrpěly zranění typu pohmožděniny, drobné hematomy na hlavě, trupu a končetinách. Šest z nich bylo převezeno do českobudějovické nemocnice a pět do nemocnice v Českém Krumlově. Dalších dvacet dětí vyvázlo bez zranění. Žádné z dětí nebylo ohroženo na životě," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Nehoda se stala na vedlejší vozovce mezi obcemi Zubčice a Kaplice nádraží. Policie uzavřela komunikaci a odklání dopravu na jiné silnice. Na místě se tak mohou tvořit kolony.

„K nehodě jede psycholog a čtyři členové intervenčního týmu,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému.

maledivy2016 ( 23. září 2016 16:05 )

No a co jako..?Ještě že to nebyl pejsek!!!

vosavopruz ( 23. září 2016 16:04 )

to je jako u chodců,frekventovaná silnice a ikdyž je blízko přechod pro chodce,tak někteří lidé,po něm nechodí,prostě ji přeběhnou.

moiaza ( 23. září 2016 12:09 )

Ve čtvrtek jsem projížděl Frýdkem-Místkem. Projížděl jsem křižovtkou ve Frýdku a obočoval vlevo k nemocnici. K semaforu se blížilo i osobní vozidlo autoškoly. Když bylo na úrovni semaforu, svítila už asi 2 vteřiny červená.Přesto vozidlo autoškoly nezastavilo a projelo křižovatku na červenou. Vozidla v protisměru musely snížit svou rychlost, aby autoškole umožnili křižovatku projet. Bylo 14.15 hod. Zůstal jsem z toho zážitku naprosto opařený. Když už jezdí na červenou žák autoškoly s instruktorem, jak to musí pak vypadat bez instruktora. Pěkně děkuji za takovou školu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání