Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Auto v Opavě srazilo ženu a dvě děti: Přechod přitom hlídal strážce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - ilustrace)
Autor: ljš, ČTK - 
26. září 2016
12:50

Byli na cestě do školy, ale už nedorazili. Maminku s dcerou a dalším chlapcem srazilo na přechodu pro chodce auto, které řídil devatenáctiletý mladík. Bezpečnost chodců měl přitom v tu chvíli na starost strážce.

Nehoda se stala okolo 07:45 nedaleko školy v Opavě-Kateřinkách. Osobní auto, které řídil devatenáctiletý mladík z Opavy, srazilo v pondělí ráno v Opavě ženu a dvě děti mířící do školy. Řidič vypověděl, že ho oslnilo slunce a skupinku neviděl.

„Osmiletý chlapec utrpěl těžká zranění. Další dva chodci méně vážná,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. „Všichni pacienti byli při zásahu při vědomí,“ dodal. Osmiletý chlapec podle něj utrpěl poranění hlavy a těžké zranění nohy. Záchranáři jej převezli do ostravské fakultní nemocnice.

„U šestileté dívky vyslovil zasahující lékař podezření na otřes mozku a byla předána na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Do stejného zdravotnického zařízení jsme transportovali také čtyřiačtyřicetiletou ženu, a to s poraněním hlavy. Její zranění se jevilo jako lehké,“ řekl.

Policisté nyní zjišťují okolnosti nehody. Provoz na přechodu pro chodce řídil na základě pověření opavského magistrátu pětašedesátiletý muž. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by porušil některou ze svých povinností. Policisté hledají svědky nehody. Přihlásit se mohou prostřednictvím linky 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání