Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče jim zemřeli při nehodě u Horažďovic: Sirotky chce do péče nejstarší bratr

Autor: ljš - 
30. srpna 2016
09:50

Je mu teprve 22 let, během jediné vteřiny ale musel převzít roli hlavy rodiny. Luboš B., jehož rodiče před měsícem zemřeli při tragické nehodě u Horažďovic, požádal o svěření svých sourozenců do péče.

Rodiče sirotků Vlaďku (†43) a Luboše (†42) smetlo BMW, když se vraceli z tábora, kam vezli nejmladšího syna Nicolase (11). Ve voze s nimi tehdy byla i dvouletá dcera Natálka, ta ale naštěstí přežila.

Utrpěla ale vážná zranění. „Má rozdrcené lícní kosti a nos. Zlomenou má také čelist. Bude muset podstoupit operace,“ vysvětlil po nehodě Luboš. Po dvou týdnech byla ale naštěstí jeho malá sestřička propuštěna z nemocnice. Bude ale potřebovat další lékařskou péči.

Ten chce nyní podle televize Nova své dva nezletilé sourozence získat do péče a už kvůli tomu podal příslušnou žádost. Pomáhat mu bude o rok mladší bratr Zdeněk a také celá obec Kařez, která jim mimo jiné poskytne hospodyni.

K nehodě, která se rodině stala osudnou, došlo poslední červencový den večer v úseku mezi Velkým Borem a Defurovými Lažany. K řízení BMW, které ve velké rychlosti narazilo do peugeotu rodičů čtyř dětí, se přiznala 26letá Maruška. Ta ve voze ale cestovala se svým přítelem Lukášem, který je na Horažďovicku znám jako nezodpovědný řidič s řádkou nehod na kontě. V obci se proto spekuluje, že vozidlo mohl řídit on. To se ale zatím nepotvrdilo. „Policie příčinu a okolnosti dopravní nehody stále šetří,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Dana Ladmanová.

kecal ( 30. května 2017 12:11 )

DNA

trhnisinadledvinkou ( 30. srpna 2016 13:16 )

a proč by to dělali? vždyť neumí ti jejich "reportéři" ani správně česky, tady jde o kšeft a né o city

trhnisinadledvinkou ( 30. srpna 2016 13:14 )

 smekám před ním pomyslný klobouk a držím mu palce, protože pro tu Natálku bude nakonec víc táta než brácha tak ať jim to vyjde a nějak to zvládnou

soorry ( 30. srpna 2016 11:38 )

Do péče je někdo vzít musí, plnoletá osoba. na ně pak bude žádat sirotčí důchod, apod., bude z něj zákonitý zástupce. Nevím, proč to plesk píše, když je to zákonný postup daný zákonem.

soorry ( 30. srpna 2016 11:34 )

jo, protože na plastu se nic nenajde, a už vůbec ne na drsném.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání