Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Trolejbus v Otrokovicích najel na sloup a zůstal viset ve vzduchu: 5 vážně zraněných

Autor: ČTK ljš - 
30. srpna 2016
12:47

Technická závada, nebo chyba řidiče? V Otrokovicích na Zlínsku havaroval trolejbus, který najel na sloup trakčního vedení. Na místě je více zraněných, odletěl odtud i vrtulník letecké záchranné služby. Podle prvotních odhadů jelo v trolejbuse asi 20 lidí.

Podle mluvčího hasičů Libora Netopila trolejbus najel na sloup trakčního vedení a vyjel po něm nahoru. „Přední část trolejbusu tak zůstala ve vzduchu,“ uvedl mluvčí. K nehodě přijelo více sanitek i vrtulník. Podle záchranářů bylo zraněné 13 lidí, z toho pět vážně.

Trolejbus patří Dopravní společnosti Zlín–Otrokovice (DSZO), která ve Zlíně a okolí zajišťuje MHD. Podle mluvčího dopravce Vojtěcha Cekoty se nehoda stala v 11:15 v části Otrokovic Kvítkovice. „Do sloupu narazil kloubový trolejbus jedoucí na lince číslo 2 do Otrokovic,“ řekl Cekota.

Podle něj je poškozené vedení, podnik tak nasazuje vozidla s dieselagregáty. „Prvotní odhad škod je asi 250 000 korun,“ dodal Cekota. Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové dechová zkouška neprokázala, že by řidič trolejbusu pil alkohol. Příčina nehody zatím známa není, policie ji vyšetřuje.

Nehoda zasáhla i vlakovou dopravu na trati Otrokovice-Vizovice. V úseku Otrokovice-Trávníky-Otrokovice je provoz zastaven. Nehoda totiž zasahuje do průjezdného průřezu vlaku, uvedly internetové stránky Českých drah. Náhradní autobusová doprava kvůli neprůjezdné silnici není zajištěna, autobusy jezdí jen mezi stanicemi Zlín-Malenovice-Vizovice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání