Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při nehodě na Přerovsku zemřela řidička (†71): Smetla ji dodávka v protisměru

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lm - 
7. srpna 2016
15:00

Smrtí jednasedmdesátileté řidičky skončila dnešní srážka osobního automobilu a dodávky u obce Olšovec na Přerovsku. ČTK to řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Další čtyři lidé byli zraněni, na místě zasahoval také vrtulník záchranářů. Silnice je v místě nehody uzavřená, policie dopravu odklání.

„Dnes dopoledne jela dodávka ve směru od Potštátu na Hranice, jelo v ní pět osob. Řidič, ročník narození 1996, vjel z dosud neznámých příčin do protisměru. Čelně se střetl s osobním automobilem, který řídila řidička narozená v roce 1945,“ uvedla mluvčí.

Zraněná žena na místě bohužel svým zraněním podlehla. Její spolujezdec skončil stejně jako dva lidé jedoucí v dodávce se zraněními v olomoucké fakultní nemocnici. Třetí zraněný z dodávky je v hranické nemocnici.

U řidičky byla nařízena soudní pitva, u řidiče dodávky odběr krve kvůli vyloučení požití alkoholu či drog. Okolnosti nehody policie zjišťuje.

V Olomouckém kraji letos do konce července zemřelo při 2756 dopravních nehodách 26 lidí, další žena zemřela na Přerovsku hned první srpnový den. Loni v kraji zemřelo na silnicích celkem 51 lidí, nejvíce za posledních pět let.

sores ( 7. srpna 2016 23:17 )

 20 letý děti bez zkušeností nemají co dělat na silnici!!! vypráskat je ze silnice. Nechápu jak ten do.by.tek mohl vjet do protisměru a nedržet se své pravé strany??? Zřejmě kecal a nečuměl na silnici.

anvil ( 7. srpna 2016 18:09 )

Vysoká rychlost, nepozornos. To jsou nejčastější příčiny těžkých dopravních nehod. Jezdím po absolvování zkoušky, o získání řidičského oprávnění teprve rok, ale už teď vím, že si mám dávat na řidiče dodávek obzvláště velký pozor. Jejich moto je asi "hele jak mi to jede, uvezu jak kamion, a letím jak s osobákem. Navíc v dodávkách většinou jezdí ti, kterých řízení motorového vozidla není jejich hlavní profesí. Většinou se jedná o dělníky z východu, kde ráno řídí ten, který se minulou noc méně opil. V tomto případě řídil dvacetiletý mladík, což je věk tak maximálně na chození ruku v ruce s Evičkou v parku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání