Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík se zranil při skoku do vody: K sanitce ho hasiči museli dovézt na čtyřkolce

Autor: mor - 
11. července 2016
15:31

Je vedro a každý by se rád ochladil. Jenže mladík (20) to vzal za špatný konec. Nerozvážně skočil po hlavě do rybníka uprostřed lesa v Libavském údolí na Sokolovsku a zranil se.

Mladík měl velké štěstí, že s ním na místě byli kamarádi, kteří zavolali pomoc. Ta se ale pořádně zkomplikovala, protože sanitka se až k rybníku nemohla dostat.

„Na místo jsme museli přijet s terénní čtyřkolkou a převézt muže k sanitce. která stála dva kilometry od místa zásahu,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal. Mladík byl pak se zraněním páteře převezen do nemocnice.

Záchranáři i hasiči před neuváženým skákáním do neznámých vod varují. Při koupání doporučují dodržovat následující pravidla:

1. Nechoďte se koupat sám. Nikdy nevíte, co se může stát.

2. Do vody nechoďte těsně po jídle – to znamená s plným žaludkem. Po konzumaci většího množství jídla počkejte minimálně jednu hodinu. Nepijte alkohol.

3. Neplavte do blízkosti plavidel a plavební dráhy, po které jezdí lodě a čluny.

4. Nechoďte plavat, když jste unavení nebo rozpálení.

5. Neplavte a neskákejte do vody tam, kde to neznáte a nemůžete vidět, co je pod hladinou. Mohli byste se zranit, mít trvalé následky nebo se zabít o pahýl stromu či výčnělek skály.

6. Jdete-li plavat dál od břehu, zajistěte si doprovod lodičky nebo si s sebou vezměte alespoň barevnou ruční bójku. Nechoďte plavat sami, popřípadě aspoň informujte své známe.

7. Když cítíte únavu nebo když vás chytne křeč do nohy, tak si odpočiňte.

8. Nezapomeňte, že děti bez řádně oblečených a upevněných záchranných vest nepatří do lodiček.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání