Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědek o nálezu těla na pražském Proseku: Mrtvé dívky si nikdo nevšímal!

Autor: ljš - 
9. července 2016
21:08

Chodili kolem bezvládného těla mladé ženy (26), ale nikdo nezavolal pomoc. Záchranku a policii přivolal k paneláku v Praze na Proseku až Ernest Křižánek, který šel zrovna kolem. Bohužel už dívce nebylo pomoci.

Senior ležící dívku spatřil kolem půl osmé ráno, když procházel kolem paneláku. Jde přitom o poměrně frekventovanou ulici a na vchod domu je dobře vidět.

Chování kolemjdoucích pana Křižánka šokovalo. „Když si jí všimli, tak pokračovali dál a nezajímali se o to, o co jde. Přitom to bylo vidět - tady nejsou žádné stromy - že tam někdo leží a vůbec se to nepodobalo bezdomovci. To v žádném případě,“ řekl televizi Prima.

Dívka ležela na zemi přímo před vchodovými dveřmi na svetru. „Díval jsem se, jestli dýchá. Zkusil jsem na ni i sáhnout, jestli reaguje. Nereagovala. Neviděl jsem žádnou krev nikde, nic okolo,“ popsal.

Dívku se mu nepodařilo oživit ani za telefonické asistence operátorky. „Bylo jasné, že je mrtvá už delší dobu,“ řekl. Když na místo přijeli kriminalisté, domnívali se původně, že dívka mohla jen zkolabovat. Na těle totiž neměla žádná viditelná zranění. Přivolaní experti ale po ohledání nález vyhodnotili jako podezřelé úmrtí a nařídili soudní pitvu.

Vyšetřovatelé zatím nepotvrdili, zda dívka zemřela násilnou smrtí. Pokud by se jednalo o vraždu, neměla zřejmě loupežný motiv. Dívka totiž vedle sebe měla kabelku s doklady a mobil.

pepen ( 10. července 2016 18:04 )

Bohužel je hnusná doba Češi jsou bezcitní!Lidé se na chodbách v domech nezdraví,nedodržují noční klid,mladé děti nepouští v tramvajích sednou staré lidi.Jeden druhého si neváží.Je to a bude to bohužel horší a horší!!!Nikomu by se nic nestalo,kdybych zavolal policii,nebo záchranku!!!Také se vám něco podobného může stát!!!

anka ( 10. července 2016 14:24 )

verka1 ( 10. července 2016 14:01 )

paní měla srdeční příhodu na ulici a kolemjdoucí tedy zavolali sanitku a policií, že je paní opitá a leží na chodníku, byla to důchodkyně a převezli ji do nemocnice. nikdy nevíme co tomu dotyčnému se stalo.

verka1 ( 10. července 2016 12:56 )

sousedi a nepomohli holce, co na to říct asi se báli, aby jím nenadala, nezbila... holka mohla užívat drogy.

kristinn ( 10. července 2016 12:24 )

sme bezcitní jeden k druhému,strašná doba!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání