Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z Bohnic utekl muž, který chtěl vraždit: Nepokoušejte se ho zadržet!

Z Bohnic utekl muž, který se pokusil o vraždu: Nepokoušejte se ho zadržet!
Z Bohnic utekl muž, který se pokusil o vraždu: Nepokoušejte se ho zadržet!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
10. června 2016
14:18

Pražská policie pátrá po psychicky nemocném devětapadesátiletém muži, který dopoledne odešel z psychiatrické léčebny v Bohnicích v Praze 8. Zde má soudem nařízené ochranné léčení kvůli pokusu o vraždu a sebevraždu. „V současné době by neměl být nebezpečný sobě ani svému okolí,“ uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Hledaný je podle ní zanedbaného vzhledu, vysoký asi 175 až 178 centimetrů a má hubenou postavu. Vypadá starší, zhruba na 65 let. Na levé noze má amputované prsty. V době odchodu měl na sobě modrou mikinu s nápisem, tmavě modré tepláky a černé polobotky.

Muž opustil léčebnu krátce po 10:00. Policii se doposud muže nepodařilo vypátrat, proto se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Informace o jeho pohybu či pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. „V žádném případě však nedoporučujeme, aby se ho někdo pokoušel sám zadržet, a to i přesto, že by podle odborníků neměl být nebezpečný,“ uvedla mluvčí.

Z Bohnic utekl muž, který se pokusil o vraždu: Nepokoušejte se ho zadržet! Z Bohnic utekl muž, který se pokusil o vraždu: Nepokoušejte se ho zadržet! | Policie ČR

mistr_yoda ( 10. června 2016 17:12 )

Tak asi každý chápeme rozdíl mezi slovem "nemocnice", "léčebna" na straně jedné a "vězení" na straně druhé.

vera51 ( 10. června 2016 17:04 )

Zajimalo by me, kdo ponese zodpovednost pokud se neco stane kdyz on nekoho zabije????Jak je vubec mozne ze nekdo nebezpecny utece.To tam byl jak na hotelu nebo jak????

Ruudazvostravy ( 10. června 2016 16:39 )

 Zapte ho vola a nastane svjetovej mýr.

vfberan ( 10. června 2016 15:34 )

Dnes se tomu říká "léčebna" někde jsem dokonce četla či slyšela "nemocnice" - je to prostě blázinec. Bydleli jsme tam víc jak 20 let - vedle na sídlišti. Dnes se tam pořádají hudební a divadelní festivaly a sem tam jim "odejde" někdo nebezpečný. Za bolševiků se tam někdo !prominentní" zašil, ale také tam někoho nevhodného "odložili". Pozor na ty, kteří to vedou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání