Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Senior bez zdravotní prohlídky »rozstřelil« na dálnici dvě svá auta: Během pěti hodin!

Autor: ljš - 
12. května 2016
12:54

S jedním autem vjel na uzavřený úsek dálnice, kde narazil do směrové cedule, o pár hodin později pak jiné vozidlo převrátil na bok. To vše má na svědomí 65letý senior z jižních Čech, u kterého policisté navíc zjistili, že neměl za volantem co dělat.

K oběma nehodám došlo na dálnici D3 u Tábora. Při první z nich senior ve voze Renault Koleos nezvládl řízení a vřítil se ve velké rychlosti na uzavřený úsek dálnice. Tam smetl směrovou tabuli a skončil ve svodidlech.

Na místo dorazili policisté, kteří zjistili, že by řidič neměl vozidlo vůbec řídit. „Neměl platnou zdravotní prohlídku, kterou měl podstoupit více jak půl roku před 65. rokem věku,“ vysvětlil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Uběhlo však jen pět hodin a stejný řidič boural znovu, jen 15 kilometrů od místa první nehody! „Tentokrát havaroval mimo vozovku s osobním vozidlem Dacia Logan, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, vjel na pravou krajnici, kde najel na pravé svodidlo a skončil na boku mimo komunikaci. Přitom se lehce zranil,“ popsal druhý řidičův kousek mluvčí.

Seniorovi tak byla zakázána další jízda a jeho dvojnásobný přestupek šetří policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání