Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tachometr se zasekl na 120 km/h: Nepřipoutaný řidič nehodu na Brněnsku nepřežil

Autor: ČTK ljš - 
12. května 2016
10:15

Jel jako zběsilý a ani se nepřipoutal. Šedesátiletý řidič z Brněnska za svou divokou jízdu zaplatil životem, když s vozem přerazil strom a skončil v poli.

Jeden lidský život si ve středu v podvečerních hodinách vyžádala nehoda osobního auta na silnici spojující Žebětín a Veselku na Brněnsku. Řidič jel až 120 km/hod. 

Podle policie se šedesátiletý spoře oblečený muž ve Volkswagenu Golf řítil po ulici Dlážděné směrem ke Staré dálnici. „V pravotočivé zatáčce vozidlo dostalo smyk, přerazilo strom, otřelo se o druhý a skončilo v poli,“ popsal mluvčí policistů Pavel Šváb. Muž nebyl připoutaný, ručička tachometru se po nehodě zasekla na hodnotě 120 km/hod.

U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Na místě bylo nutné resuscitovat řidiče. Přes veškerou snahu však starší muž svým zraněním podlehl,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

moiaza ( 12. května 2016 11:38 )

Co že to udělal viník? Vodnes něco? Co je to prosím "vodnes"? Jednou jsem jel vlakem a přistoupil muž. Řekl mi "posuň se až kvoknu". Já čekal až začne kvokat a on nic. Tak jsem mu řekl, aby konečně kvoknul, abych nu mohl uvolnit místo. Ale jinak docela slušný šofér. Škoda že o tom neví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání