Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pobodání muslima ve Vršovicích zůstane bez trestu? Policie případ odložila

Jedenačtyřicetiletý Syřan, který se spolu se svou přítelkyní angažoval v pomoci uprchlíkům, naštěstí brutální útok přežil.
Jedenačtyřicetiletý Syřan, který se spolu se svou přítelkyní angažoval v pomoci uprchlíkům, naštěstí brutální útok přežil.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: zst - 
10. května 2016
16:50

Pobodání Syřana Isaaka T. z letošního ledna zatím nemá viníka. A policie případ z pražských Vršovic odložila. Muslima měli napadnout dva maskovaní muži nedaleko Heroldových sadů. Napadený muž se může proti rozhodnutí odvolat. Informoval o tom server iDnes.cz.

„Jsme z toho otřeseni,“ komentovala rozhodnutí policie přítelkyně napadeného muže Eva Z. „Utekl do demokratické země a teď zjišťuje, že tato země až tak demokratická nebude,“ zprostředkovala pocity Isaaka T. Oba se společně v nedávné době angažovali v pomoci uprchlíkům.

Rodina dostala zprávu o odložení případu v pondělí, rozhodnutí tak ještě není pravomocné a muž se proti němu může odvolat. Z tohoto důvodu nechtěla policie odklad zatím komentovat. „Nemohu vám k tomu nic říct, protože usnesení ještě není pravomocné,“ sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Syřana, který si šel zaběhat, napadli neznámí útočníci letos 30. ledna, přestože policie zveřejnila identitu jednoho z nich, nepodařilo se nikoho dopadnout. „Oba hledaní mají s největší pravděpodobností modré oči a hovoří česky bez jakéhokoliv přízvuku. V době napadení měli podle dostupných informací vyholené hlavy a hladce oholené tváře,“ popsala je začátkem roku Zoulová.

Policie zveřejnila identikit muže, který pobodal Syřana ve Vršovicích Policie zveřejnila identikit muže, který pobodal Syřana ve Vršovicích | Policie ČR

Konvička zveřejnil muslimovu fotku

Podle přítelkyně pobodaného Syřana se útoky začaly stupňovat v době, kdy na internetu Martin Konvička, předseda Bloku proti islámu, zveřejnil fotografie Isaaka i Evy.

„Nejdříve přes zprávy na facebooku a později se, myslím, na White Media (neonacistickém webu, pozn. red.) objevilo moje telefonní číslo, takže mi i několik lidí volalo. Nedávno mi někdo do telefonu řekl: Tohle je tvůj poslední den, připrav se na smrt,“ uvedla tehdy žena pro Aktuálně.cz.

Nezadat ( 10. května 2016 19:34 )

Neposere ,je posraná jak její otec kovanej komunista když ho soudruzi soudili.

eiben ( 10. května 2016 19:03 )

co tady vubec dela ten kavkazsky muslim jakto, ze ma povoleni k pobytu?

oltec ( 10. května 2016 18:56 )

demiro máš pravdu ve všem jen dodám že ta ženská je sprostá a nadává jak ožralej námořník z doku a její deti jsou fakt chudáci

gundel ( 10. května 2016 18:16 )

Vršovice znám velmi dobře a řadu let jsem tam bydlela. Že by došlo k přepadení v Kodaňské ul. nebo v Heroldových sadech se mě zdá dost nepravděpodobné. Je to klidné prostředí a popisovaní týpci v článku se tam nevyskytují. Připadá mě to vymyšlené a zřejmě se jen ten pár chtěl nějak zviditelnit.

kerloss ( 10. května 2016 18:15 )

nafingoval prepadeni takze by se mel potrestat ten Syran,chtel se jen zvyditelnit aby se o nem mluvilo. Potrestat za podvod na polici ktera mudela hledat vymyslenyho ufona.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání