Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý hrdina: Čtyřletý Míša zachránil život zraněnému seniorovi

Autor: ljš - 
6. května 2016
12:53

Chodí teprve do školky, ale už zachránil lidský život. Čtyřletý Míša Szaloki z Velkého Skalníku na Vsetínsku přivolal pomoc zraněnému třiaosmdesátiletému seniorovi.

Míša bydlí s rodiči na samotě nedaleko Valovy skály ve Velkém Skalníku. Jejich jedinou sousedkou je Jitka Dostálková, kterou přijel navštívit její bratr. A právě jeho malý chlapec zachránil.

Když si totiž starý pán vyšel na kopřivy pro králíky, uklouzl na mokré trávě a při pádu ze srázu si zlomil krček stehenní kosti. Tam by ležel dlouhé hodiny bez pomoci, protože jeho sestra byla zrovna v kostele. Senior měl ale štěstí.

„Už jsme se chystali odjet k rodičům na oběd, když si Míša prosadil, že se ještě půjde projet na kole. Nám se to moc nelíbilo, ale nakonec jsme mu to dovolili. Za chvilku však přiběhl, že vzadu za stodolou u lesa leží na zemi pán a nemůže se hýbat,“ popsal táta malého hrdiny.

S manželkou pak zraněného pána naložili na trakař a předali záchranářům. Ti ho pak převezli do nemocnice, kde se podrobil operaci. Lékaři potvrdili, že vše dopadlo dobře jen díky Míšovi. „U starších pacientů může vést prodlení v ošetření k významnému následnému poškození a zhoršení prognózy,“ vysvětlil. MUDr. Bořek Lačňák z vsetínské nemocnice. Seniorovi navíc hrozilo prochladnutí, které mohlo mít fatální následky.

„Moc děkuji Míšovi za jeho počínání, které vedlo k záchraně života mého bratra. Jiné dítě by se třeba leklo a uteklo. On se ale nebál a rychle běžel pro rodiče,“ řekla sestra zraněného. Malý hrdina se pak dočkal pochvaly nejen ve školce, ale také na vsetínské radnici.

kristinn ( 6. května 2016 15:58 )

surfere, Ty sa možno 83 rokov ani nedožiješ. S mobilmi má táto generácia problém. A Meresiev? V 83-och rokoch tej sily na to niet...Je úžasné, že dokáže ešte ísť na potravu pre zajace...

kristinn ( 6. května 2016 15:02 )

šikovný chlapec! Keď si to tak rozoberiem, myslím, že starý pán mal dobrého anjela strážcu, keď chlapca k nemu priviedol.To nie sú náhody, tomu hovorím: "Riadenia Božie!...

nick55 ( 6. května 2016 13:39 )

Starý pán měl štěstí na malého zachránce, je to šikovný kluk - rodiče na něj mohou být hrdí Míšo, jsi frajer

lalia ( 6. května 2016 13:25 )

Statečný kluk,dobře vychovaný.Děti z vesnic jsou více stateční a umí se chovat ke starým lidem.Je to prostředím a hlavně výchovou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání