Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Jan znetvořil přítelkyni kyselinou: Odsedí si 23 let

Autor: dce - 
15. dubna 2016
10:10

V roce 2013 se pokusil zavraždit svou bývalou přítelkyni tím nejhorším možným způsobem – polil ji kyselinou! Od soudu první instance za závažný trestný čin dostal Jan Dubský (39) trest 23 let. A Nejvyšší soud v Brně nyní odmítl jeho dovolání proti rozsudku.

Konec všem nadějím pro Jana Dubského. Nejvyšší soud zamítl v neveřejném jednání jeho dovolání. Loni ho na 23 let do vězení poslal Krajský soud v Plzni, rozsudek pak potvrdil i Vrchní soud. „O jeho vině naprosto nepochybujeme,“ uvedl podle serveru Novinky.cz v odůvodnění verdiktu soudce Michal Hodoušek.

Martina P. se s Dubským rozešla kvůli jeho chorobné žárlivosti. Dubský jí pak přes SMSky nadával a vyhrožoval. Nakonec své výhrůžky i převedl v realitu. V listopadu si na ni počíhal, a když nastupovala do auta, chrstl na ni kyselinu sírovou.

Martina jen jako zázrakem útok přežila, skončila s vážnými popáleninami v nemocnici. Má znetvořený obličej, je slepá a má vážně zdravotní potíže. Psychicky se z celé věci stále nevzpamatovala.

Dubský má Martině navíc vyplatit odškodné ve výši 870 tisíc korun na náhradách škod, 830 tisíc korun zdravotní pojišťovně a přes 44 tisíc korun správě sociálního zabezpečení. 

„Protože obžalovaný musel vědět, že oběť bude čelit nesmírným útrapám, je podle soudu adekvátní i 23letý mimořádný trest,“ prohlásil soudce. Dubský přes všechny důkazy vinu odmítal až do poslední chvíle.

pajato73 ( 15. dubna 2016 10:59 )

co s nim do vezeni? Na statni ucet??? To same s nim udelat, at vi, jake to je!! Hovado!! Nechat ho na ulici chcipnout!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání