Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý se vyboural a mrtvého spolujezdce zapomněl v autě: Pitva potvrdila, že ho zabil on!

Autor: ČTK - 
7. dubna 2016
18:31

Mrtvý muž nalezený před dvěma týdny v dodávce ve Střezimíři na Benešovsku zemřel při dopravní nehodě. Vyplynulo to z předběžného výsledku soudní pitvy, řekl dnes ČTK policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Lidé v obci našli 25. března ráno v havarované dodávce tělo spolujezdce. Řidič v té době už nebyl ve voze. Při následném zadržení byl podle policistů ještě opilý, nadýchal přes promile alkoholu. Vyšetřovatelé zjišťovali, co události předcházelo a zda mužova smrt souvisela s nehodou, nebo zemřel z jiného důvodu.

„Obdrželi jsme předběžný výsledek pitvy. V něm bylo stanoveno, že příčina smrti by měla mít přímou souvislost s dopravní nehodou. Spolujezdec při ní utrpěl zranění, která se neslučovala se životem,“ uvedl Chalupa.

Dodávka Ford Tranzit s největší pravděpodobností jela směrem od obce Ostrý ke Střezimíři, kde nezvládla zatáčku a havarovala. Kolize se stala přibližně dva kilometry od místa, kde byl později vůz nalezen. Řidič podle policie po nehodě dojel k místu svého bydliště, kde vozidlo odstavil.

Jakou bude mít událost dohru pro šoféra, zatím nebylo rozhodnuto. „V současné době se shromažďují všechny podklady. Musíme mít všechno zdokumentované a pak bude v dané věci rozhodnuto,“ dodal Chalupa.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání