Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtrnáctiletá dívka chtěla skočit na Budějovicku pod vlak: Policisté ji zachránili přes telefon

Čtrnáctiletá dívka na Budějovicku chtěla skočit pod vlak: Policisté ji zachránili přes telefon. (Ilustrační foto)
Čtrnáctiletá dívka na Budějovicku chtěla skočit pod vlak: Policisté ji zachránili přes telefon. (Ilustrační foto)  (Autor: Týdeník Policie)
Autor: dce - 
21. března 2016
12:25

Teprve čtrnáctiletou dívenku museli před pokusem o ukončení svého života zachraňovat policisté na Českobudějovicku. Do záchranné akce se kromě rodičů zapojily i České dráhy, které v okolí zpomalily vlaky.

Vyděšení rodiče volali na policii v sobotu v půl šesté večer. Jejich čtrnáctiletá dcera jim telefonicky oznámila, že jde skočit pod vlak – o sebevraždu už se pokusila v minulosti.

Policisté proto okamžitě provedli všechna potřebná opatření a úkony k lokalizaci a nalezení uvedené dívky. Zároveň do akce zaktivovali všechny své dostupné síly a prostředky, včetně požadavku k nasazení policejní helikoptéry. O uvedeném opatření neprodleně informovali pracovníky Českých drah, kteří na Českobudějovicku ‚zpomalili‘ všechny své vlaky,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Nakonec se policistům podařilo dívce dovolat na mobilní telefon. Tou dobou už stála u železničního koridoru, kudy měl během pár minut projíždět vlak.Komunikace s dívkou se ujala policistka operačního střediska. Profesionálně vedeným rozhovorem ji dokázala přesvědčit, aby od svého jednání ukončit předčasně svůj život upustila,“ informoval mluvčí.

Policistka od dívky zjistila bližší informace o místě, kde se nachází a na telefonu ji udržela až do chvíle, kdy ji našla hlídka. „Dívku předali do péče přivolaným zdravotníkům. Za necelou půlhodinu od přijetí oznámení tak mohla být úspěšně a profesionálně provedená pátrací akce ukončena,“ dodal Doubek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání