Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děti popsaly vteřiny před nehodou: Zachránila nás paní učitelka. Bouraly jsme už podruhé

Autor: Ivan D. Hladík, ljš - 
9. března 2016
14:24

Těšily se na výlet na Pražský hrad, místo toho prožily hrůznou nehodu a skončily v nemocnici. Bylo to přitom už podruhé během několika měsíců! Děti z vejprtské školy popsaly, co předcházelo havárii jejich autobusu.

Vašek a Jakub, se kterými Blesk mluvil v motolské nemocnici, měli velké štěstí, že z nehody vyvázli jen s lehkými zraněními. Zdraví jim zachránila jejich duchapřítomná paní učitelka. „Zakřičela, ať se něčeho chytneme, a pak jsme hned nabourali. Ven jsme museli vylézt rozbitým oknem,“ vyprávěli.

Právě děti, které pedagožku poslechly, vyvázly z nehody jen s drobnými zraněními. Některé ale reagovat buď nestačily, nebo měly například na uších sluchátka. „Jsme paní učitelce vděční,“ shodovali se rodiče, kteří si pro své děti do Motola přijeli. Pedagožka je bohužel jednou z vážněji zraněných.

Video Zpověď lékaře z vybourané sanitky. „K havárce autobusu nás dovezli až hasiči.“ - Blesk Zprávy 24
Video se připravuje ...

Přestože děti do Prahy cestovaly v moderním autobuse, připoutány nebyly. „Nikdo nám při odjezdu neřekl, že si máme zapnout pásy,“ řekli Vašek s Jakubem.

Děsivé je, že stejná třída bourala během krátké doby už podruhé. „Ta první nebyla tak vážná. Bylo to v lednu a stala se podobně. Autobus s dětmi také dostal smyk a narazil do stromu. Se školou už ho nikdy nikam nepustím,“ řekl otec jednoho z chlapců.

Video Video z vnitřku autobusu - Video David Malík
Video se připravuje ...

Rodiče také velmi pobouřilo, že jim zástupci školy volali s velkým zpožděním. O nehodě se ale dozvěděli od svých vyděšených dětí, které jim volaly bezprostředně poté, co se nehoda stala.

Většina dětí utrpěla jen lehčí zranění a rodiče si je během odpoledne mohli odvézt domů. Někteří malí pacienti ale musejí v nemocnici zůstat přes noc na pozorování. Nejvážnější zranění utrpělo dítě, které mělo otevřený hrudník a poraněnou plíci a slezinu. V současné době je na oddělení ARO mimo ohrožení života.

atakdale ( 21. března 2016 08:51 )

jděte s těmi hrubkami do zádele a hlavně zpátky do školy, pokud jste tam vůbec chodili, dementi

kukuku ( 17. března 2016 13:13 )

Nějak mě to sem znovu zavedlo. Markete80 se omlouvám za to, co na ni padlo, snad už je dobře Jinak si nemůžu pomoct "Bouraly jsme podruhé" může myslící člověk napsat jenom pokud ty děti ukradly autobus, samy s ním jely a bouraly. Pokud to bylo s dospělým řidičem, pak se nutně musí napsat "Bourali jsme podruhé".

marketa80 ( 9. března 2016 21:42 )

jo všichni co tam byli byli i v autobuse před měsícem a půl

marketa80 ( 9. března 2016 21:39 )

sorry názor debila našim dětem pomohla tím, že zařvala a oni se chytily sedaček, možná by to dopadlo hůř

marketa80 ( 9. března 2016 21:33 )

Upřímně tím, že jsem tam měla dceru a byla jsem tam tak si myslím, že spoustě dětí zachránilo život, že pásy neměli jelikož dětičky máme drobné tak si taky mohli zlomit vaz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání