Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obžaloba tvrdila: Šéf oceláren házel jablka na auta

Autor: Karel Janeček - 
1. března 2016
15:53

Velká ryba u soudu! Generální ředitel ArcelorMittal Ostrava, a.s., Tapas Rajderkar (52) skončil před porotou. Pohnal ho tam Michal Szabó (31). Prý mu ředitel poškodil jablkem jeho zánovní automobil mitsubishi!

Jablkem podle mínění žalobce indický generální ředitel hodil na jeho vůz 27. října 2013. Tvrdil to i manžel jeho matky Jan Kotzur (62). Oba se snažili soud přesvědčit, že je to právě Tapas Rajderkar, který na 25 metrů přesně trefil páté dveře vozidla. Byl poškozen lak.

„To hození jablka jsem viděl. Ale už ne dopad jablka,“ vypověděl Michal Szabó. V den údajné události však naopak tvrdil, že viděl házet Inda. „Viděl jsem, jak mi daná osoba házela jablíčka na zahradu. Ne na auto přímo,“ váhal i druhý svědek Jan Kotzur.

Jisté je tedy pouze to, že jablko vyletělo skutečně z terasy hotelového komplexu Landek park, v němž přebývá generální ředitel hutnického gigantu Tapas Rajderkar. „Nikdo jej nikdy neviděl, že by to házel jablkem právě on,“ řekl obhájce Bohuslav Halfar.

Po tom, kdo poškodil mitsubishi, musí pátrat jeho vlastník dále v občanskoprávním řízení. „Nebylo prokázáno, že tento skutek spáchal obžalovaný,“ sdělila ostravská soudkyně Radomíra Kijasová a Inda zprostila žaloby z poškození cizí věci.

Kdo je Tapas Rajderkar

Vystudoval finančnictví na univerzitě v Kalkatě, kde získal titul MBA. Ve skupině ArcelorMittal pracuje od února 2002, kdy nastoupil na pozici finančního kontrolora v tehdejší Mittal Steel Galati v Rumunsku.

Průměrný zaměstnanecký plat bez managementu ve společnosti ArcelorMittal Ostrava a.s. činí zhruba 35 tisíc korun. Základní plat generálního ředitele firmy se pohybuje okolo 140 tisíc korun. Plus výkonnostní příplatky, které mohou činit další desetitisíce korun měsíčně.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání