Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvola beze jména: Nizozemci hledají identitu Čecha, který tam zemřel před 20 lety

Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu.
Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu.  (Autor: Reprofoto ČT, pořad Na stopě)
Autor: ljš - 
1. března 2016
10:09

Chtějí vrátit lidem pohřbeným pod anonymními náhrobky jejich jména. Nizozemští filmaři teď v rámci svého pořadu řeší případ muže, o kterém policie tvrdí, že pocházel z Česka. Zemřel přitom už před 20 lety.

Nizozemská televize po mužově identitě pátrá pro svůj pořad, ve kterém se snaží bezejmenným mrtvým vrátit jejich totožnost a uzavřít tak jejich osud. Reportéři už kvůli podobným příběhům cestovali například do Turecka, Ruska a Německa.

Podle nizozemské policie, se kterou filmaři spolupracují, pocházel mrtvý muž zřejmě z České republiky. O spolupráci byl proto požádán kriminalistický pořad Na stopě, který zveřejnil fotografii zemřelého a jeho popis.

Muž, jehož tělo bylo nalezeno v Amsterodamu v roce 1995, byl ve věku přibližně mezi 38 a 48 lety. Vysoký byl 172 centimetrů a měl černé ustupující vlasy o délce asi 5 cm, krátké černé vousy a zelenohnědé oči.

Poznávacím znamením by mohla být třícentimetrová jizva na pravé straně krku. Zemřelý měl také mírně křivý nos, jak je vidět na fotografii, a husté ochlupení na hrudníku, ramenou a zádech. Tělo měl poseté mateřskými znaménky.

Pokud zemřelého podle fotografie a popisu poznáváte, napište nám na tip@blesk.cz nebo na e-mailovou adresu pořadu na-stope@ceskatelevize.cz.

rumungro ( 1. března 2016 16:12 )

Protože už vyloučili ostatní národnosti, to dá rozum, né.

ejvm1712 ( 1. března 2016 10:36 )

Jestli se přihlásí jeho rodina,tak by musela být na hlavu padlá. Vše spojené s jeho pitvou,zpopelněním,uložením popela a dalšími věcmi by museli zaplatit. To ještě nevíme,zda neměl v zahraničí dluhy či jiné pohledávky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání