Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kuchařka hrdinka z Uherského Brodu: Zachránila 6 hostů, dodnes je na tom psychicky špatně!

Autor: Marie Kučíková - 
24. února 2016
05:31

Hrdinka. To je kuchařka Ivana Vartanisová (42). Žena, která před rokem uprostřed šílené střelby v restauraci Družba otevřela do lokálu dveře od kuchyně a umožnila útěk šesti lidem.

Tyto lidi zachránila, ale sama na tom není psychicky dobře. Před časem Blesku poskytla rozhovor. Nyní už s médii hovořit nechce. Blesk proto nyní hovořil jen s jejím manželem Janisem Vartanisem (47).

„Žena na tom opravdu stále není psychicky dobře. Zanechalo to na ní velkou stopu. Dochází k psychologovi i psychiatrovi,“ řekl muž, který smrti unikl loni 24. února jen o vlásek. Byl totiž poslední, který odešel před střelbou z restaurace. Tam ještě hovořil se servírkou Editou (†43), jednou z obětí šíleného střelce. Vraha potkal muž na schodech. Přicházel zabíjet…

„Dva měsíce jsem byla někdo jiný. Bála jsem se zavřít oči. Stále mi jel černobílý film – okénko, střelec, lidé padají, útěk,“ svěřila se před časem kuchařka. Nočními můrami trpí stále a vyděsí ji sebemenší bouchnutí.

„Sama nevyjde ven. Chodí jen se mnou. Nedělá jí dobře být ve společnosti,“ pokračoval manžel. Psycholog paní Ivaně radí, aby se místu tragédie nevyhýbala. „Jednou jsme tam spolu šli, ale asi 20 metrů od budovy se celá rozklepala. To se stane i pokaždé, když okolo projíždíme autem. A to se na budovu vůbec nedívá. Když se ohlédnu zpět, tak jediný, kdo se ženě snažil pomoci, byl starosta Patrik Kunčar a samozřejmě lékaři. Za to chceme poděkovat,“ dodal Vartanis.

placenta ( 24. února 2016 09:27 )

a kde byly benga?

prycsvladou ( 24. února 2016 06:25 )

 zažít něco takového to by se podepsalo na každém

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání