Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt: Čech skočil v Bratislavě do Dunaje stejně jako zpěvák Schelinger

Záhadná smrt: Čech skočil v Bratislavě do Dunaje stejně jako zpěvák Schelinger (ilustrační foto)
Záhadná smrt: Čech skočil v Bratislavě do Dunaje stejně jako zpěvák Schelinger (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: dce, ČTK - 
17. února 2016
18:15

V Bratislavě ve středu po poledni po skoku do řeky Dunaj zahynul 40letý Čech Marek P. Informovala o tom policie. Přivolaným hasičům a policistům se ho zachránit nepodařilo.

Muž skočil do Dunaje z mostu Apollo, který spojuje širší centrum slovenské metropole se sídlištěm Petržalka. Na mostě zanechal bundu i s doklady. Jeho tělo bylo vytaženo o kus dál v přístavu u čerpací stanice. 

Policie informovala, že po obdržení informace o skoku osoby do Dunaje na místě zasahovalo spolu s policisty 19 hasičů s technikou. Pomoci tomuto muži ale již nedokázali, jeho tělo vytáhli z vody bez známek života. Přivolaný lékař nařídil provést pitvu.

Skoky lidí z bratislavských mostů do Dunaje nejsou zcela ojedinělé. Například loni v dubnu policisté zachránili 36letou ženu, která skočila do řeky. O dva měsíce později naopak v Dunaji utonul muž. V několika jiných případech se policejním hlídkám zase podařilo lidi od skoku do řeky odradit.

Podobnou smrtí zahynul i známý český rockový zpěvák Jiří Shcelinger. Ten v roce 1981 skočil do řeky za doposud nevyjasněných okolností. Jeho tělo vyplavalo až o téměř měsíc později v obci Bodíky několik desítek kilometrů vzdálené od Bratislavy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání