Ač je sama lékařka a zná krutou realitu, věřila Stanislava do posledních chvil, že bratr nad rakovinou slinivky zvítězí. Jeho odchodem 13. února jí zčernal svět.

„Otec jim zemřel, když Bořkovi bylo pouhých sedm let a sestře o tři roky víc. Maminka jim odešla o devět let později. Oba podlehli rakovině,“ prozradil Blesku nejmenovaný zdroj. Když děti osiřely, stal se jejich poručníkem sklářský výtvarník René Roubíček.

To jistě ovlivnilo Bořkovo rozhodování, čemu se v životě bude věnovat. On tíhl k designu a architektuře, sestra Stanislava se rozhodla pro studium medicíny. Roubíček měl coby poručník pochopení. Sourozenci bydleli spolu a starali se jeden o druhého.

Osud seslal sirotkům do cesty mladého Němce z tehdejšího západního Německa. Přijel na výlet a Bořek ho ubytoval u nich doma. Týden nato vtrhly do Československa ruské tanky. Němec nechal Šípkovi adresu a odjel. Už v lednu 1969 od něj dostal pozvání do Bavorska.

„Bylo rozhodnuto. Odjel do Hamburku, Stáňa si dodělala semestr medicíny a odjela za ním,“ objasňuje minulost muž, který nechce být jmenován. Zatímco Šípek pak skoro 40 let sbíral za svou práci ocenění po celém světě a získal věhlas, jeho sestra zůstala v Hamburku. Dodělala si medicínu a pracuje jako lékařka.

VŠE O BOJI BOŘKA ŠÍPKA S RAKOVINOU I O TOM, CO SE DĚLO PO JEHO SMRTI ČTĚTE >>> ZDE!

Fotogalerie
6 fotografií