„Chemoterapie nezabíraly tak, jak by měly. Bořkovi po nich bylo akorát špatně. A když po několika měsících cítil, že se jeho dny stejně blíží, z prestižní španělské kliniky odešel. Navíc ho přišla na nekřesťanské peníze,“ dozvěděl se Blesk od zdroje ze Šípkovy firmy.

Léčba na jedné ze dvou nejlepších klinik na světě, jenž se věnuje léčbě onkologicky nemocných pacientů se specializací právě na rakovinu slinivky, Bořka dokonce tak zruinovala, že musel uspořádat prodejní výstavu svých designových kousků ze skla.

„Když Bořek viděl, že léčba nikam nespěje a že se stejně jeho dny krátí, řekl si, že je lepší, aby kontem zabezpečil svoje tři děti, než ho promrhal za něco, co mu stejně zdraví nevrátí,“ dodal ještě zdroj Blesku.

A tak se otec Artura (12), kterého má s Leonou Machálkovou (48), a synů Dalibora (29) a Milana (31) z manželství s nizozemskou tanečnicí Bambi Uden před dvěma měsíci smířil se smrtí.

A když mu začaly přestávat fungovat kromě slinivky i veškeré další životně důležité orgány, svěřil se do péče onkologů ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí. Tam v sobotu dopoledne zákeřné nemoci podlehl.

Všechny Šípkovy děti, synové Artur, Dalibor a Milan, se sešly včera odpoledne v bytě, kde architekt bydlel. Artur přišel v doprovodu Leony Machálkové. Přes tři hodiny rodina řešila pohřeb a všechny záležitosti, které s posledním rozloučením souvisí.

Fotogalerie
14 fotografií