Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Český šachista zavražděný v Itálii: Remizoval s Karpovem, pak propadl alkoholu

Anatolij Karpov se zavražděným Čechem nedokázal vyhrát.
Anatolij Karpov se zavražděným Čechem nedokázal vyhrát.  (Autor: Archiv Blesk.cz)
Autor: kon, mor, lm - 
13. ledna 2016
12:37

Čech (†50), kterého našli ležet ubitého v neděli na ulici v severoitalském Bolzanu, byl vynikajícím šachistou, dokázal dokonce remizovat s velmistrem Anatolijem Karpovem, uměl několik světových jazyků. Pak však propadl alkoholu a skončil jako bezdomovec.

Podle tamní policie to byla násilná smrt. Jaroslav K., muž, který podle místních proslul jako pouliční šachista, zemřel ve spánku na masivní krvácení do mozku a plic. Pravděpodobně ho někdo předtím kopal a bil. On se pak nejspíš zachumlal do spacáku a upadl do bezvědomí.

„Bezdomovec z Čech byl nalezen krátce po jedné hodině v ulici Schlernstrasse. Byl přikrytý dekou,“ píše se na italském regionálním serveru Stol.it. Když mu pak v neděli odpoledne kolemjdoucí zavolali pomoc, bylo už pozdě. Český bezdomovec byl podle italských médií v Bolzanu populární. Nosil s sebou šachovnici a na ulicích hledal protihráče.

Blesk.cz se podařilo vypátrat velmi dobrého kamaráda Jaroslava K. „Jaroslav byl velmi chytrý. Uměl několik světových jazyků. Šachy hrál výborně. Dokonce si pamatuji, že v 90. letech remizoval se světovým velmistrem v šachu Rusem Anatolijem Karpovem. Bohužel ale propadl alkoholu. Krabicové víno z něho udělalo nespolehlivého člověka. Jako bezdomovec žil i tady v Čechách,“ říká šachista Martin Klepal z Teplé na Karlovarsku.

rumungro ( 13. ledna 2016 16:59 )

Pavel... Dík.

rumungro ( 13. ledna 2016 16:57 )

Teď ho čeká detox a pak bude hrát šachy se sv.Petrem jak dlouho bude chtít.Škoda zbytečně zmařenýho života.

sairait ( 13. ledna 2016 16:23 )

další co nepřežil Havlovo svobodu

sairait ( 13. ledna 2016 16:21 )

asi tvoje mezinožní munda, kreténe

dr.x.crement ( 13. ledna 2016 13:12 )

Čest jeho památce.Chytří lidé bývají často alkoholici,znám několik....... Alkohol je sviňa,tož bacha na to!Ničí zdraví,práci,vztahy....................úplně všechno. Nejlepší je voda z vodovodu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání