Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po nehodě autobusu s dětmi se zranilo 14 lidí: Jeden chlapec je v kritickém stavu

Autor: ČTK - 
7. ledna 2016
09:54

Chlapec zraněný při středeční nehodě běloruského autobusu u České Skalice na Náchodsku je nadále ve velmi vážném stavu. V náchodské a královéhradecké nemocnici zůstává celkem šest zraněných, většina dětí z havarovaného autobusu je již na cestě zpět do Běloruska. Záchranáři po nehodě, při které autobus dostal smyk a vyjel ze silnice, uvedli, že celkem bylo zraněno 14 lidí, převážně dětí.

„Náhradní autobus s celkem 38 turisty z havarovaného autobusu je již v Polsku, v České republice kromě šesti zraněných v nemocnicích zůstávají také tři dospělí,“ řekl pracovník velvyslanectví. Zranění byli po nehodě odvezeni do nemocnic v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově a Dvoře Králové, hospitalizovaní zůstávají již jen ve dvou z nich.

V hradecké nemocnici je vedle chlapce také žena se zlomeninou. Lékařský náměstek hradecké fakultní nemocnice Zdeněk Tušl dnes ČTK řekl, že žena zřejmě bude brzy propuštěna. V náchodské nemocnici, která ve středu ošetřila v souvislosti s nehodou celkem devět lidí, zůstávají čtyři zranění. „Většinou se jedná o lehčí zranění,“ řekla ČTK mluvčí náchodské nemocnice Hana Voborníková.

Nehoda se stala ve středu po 11:00 na silnici k Hořičkám, zájezdový autobus s 47 pasažéry sjel z hlavní silnice, kterou v tu chvíli blokovala nehoda a vydal se po vedlejších cestách. Na vrstvě rozbředlého sněhu pak dostal smyk a převrátil se na pravý bok do pole mimo silnici. Policie pokračuje ve vyšetřování dopravní nehody, ani u jednoho z řidičů nebylo zjištěné požití alkoholu před jízdou, na autobusu nebyla zjištěna technická závada.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání