Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ubodal ho pár dní před Vánoci: Policie zatkla účetního oběti z Trutnova

Autor: ČTK - 
28. prosince 2015
13:25

Z vraždy muže na Trutnovsku, která se stala 22. prosince, policisté obvinili šestačtyřicetiletého účetního. Motivem činu bylo zřejmě to, že účetní od firmy oběti podvodně získal několik milionů korun. Obviněnému muži, který podle policie oběti zasadil 30 bodnořezných ran, hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Dnes dopoledne soudce Okresního soudu v Trutnově rozhodl o vzetí obviněného do vazby. ČTK o tom informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Policisté se případem začali zabývat 24. prosince večer, kdy příbuzní oběti oznámili, že šestapadesátiletý muž je pohřešovaný. Kriminalisté začali prověřovat pohyb oběti a zjistili, že se krátce před svým zmizením sešel se svým externím účetním.

Účetní mu údajně slíbil, že společně pojedou do Hradce Králové, kde v bance vyzvednou peníze k částečnému uhrazení dlužné částky. Od té doby pohřešovaného muže nikdo neviděl. Jeho tělo policisté našli při domovní prohlídce prostor, kde se násilný čin stal a ke kterým má zadržený muž vztah. „Z počátku zadržený muž všechno popíral, nicméně posléze se pod tíhou důkazů k činu plně doznal,“ uvedla mluvčí. Obviněný muž podle ní uvedl, že byl s pozdější obětí v konfliktu kvůli dluhu.

Mrtvolu se pak snažil v úterý 22. prosince odpoledne naložit do tmavě modrého auta oběti, které bylo zaparkované před domem v Tkalcovské ulici v Trutnově. „To se mu ale nepodařilo a zabalené tělo zatáhl zpět na zahradu u domu, kde ho ukryl. Vypověděl, že v té době šlo kolem domu několik lidí a on se bál, že mu někdo nabídne pomoc,“ uvedla mluvčí.

Policisté žádají případné svědky, aby trutnovským kriminalistům či na lince 158 podali svědectví o pohybu muže na zahradě domu. Účetní po útoku zahodil nůž i osobní věci oběti do řeky Úpy, některé z nich se již policistům podařilo najít.

rumungro ( 28. prosince 2015 19:30 )

Lobotomie všech už při narození-celosvětový mír.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání