Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Studénky se srazily dvě tatry: Řidiče museli vyprostit

Autor: ljš - 
24. listopadu 2015
11:51

Když se srazí dvě tatry, mají hasiči plné ruce práce. Při nehodě, ke které došlo v pondělí dopoledne na křižovatce u Studénky, odstraňovali její následky více než 15 hodin.

Na křižovatce se srazila modrá sklápěcí Tatra 148 a domíchávač na podvozku Tatra 815, který následně skončil v příkopu. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče domíchávače, pak se po poledni pustili do náročného vyprošťování samotného vozidla z příkopu.

"Hasiči opatrně vyprostili řidiče domíchávače s poraněnou nohou a předali jej zdravotníkům. Náročnější část zásahu začala odpoledne, kdy na místo přijela těžká hasičská technika z Ostravy na vyprošťování domíchávače z příkopu, navíc opřeného o strom," uvedl policejní mluvčí Petr Kůdela. Kvůli tomu musel být nejprve přečerpán beton z domíchávače do nového vozu, což trvalo zhruba 15 hodin.

"V havarovaném domíchávači Tatra 815 bylo předtím pět kubíků betonu, čím se nyní odlehčil odhadem o deset tun a těžiště se posunulo níž. V poslední fázi hasičský jeřáb zvedl celý havarovaný domíchávač (odhadem 25 tun) do vzduchu a naložil jej na valník."

U Studénky se srazily dvě tatry. U Studénky se srazily dvě tatry. | HZS Moravskoslezského kraje

kopt ( 24. listopadu 2015 12:23 )

Studénka je v poslední době tak známá katastrofami, že Blesk se nemusí namáhat ani napsat, kde je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání