Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Promiň, řekla a ubodala kamarádku: Soud ji za to poslal na 17 let do vězení

Autor: uá - 
18. listopadu 2015
13:01

Svou kamarádku Marii L. (†80) zavraždila Drahomíra Jupová (54) z Ústí nad Labem. Chtěla její platební kartu, ze které pak ale nedokázala vybrat peníze. Soud ji za to poslal na 17 let do vězení.

Jupová měla dluhy, které nestíhala splácet, a na krku exekuce. Když hrozilo, že kvůli neplacení nájmu skončí i se synem (14) na ulici, rozhodla se vraždit. S kuchyňským nožem v tašce přišla na návštěvu k Marii L., vypila u ní kávu a pak ji se slovy „Promiň, já musím“ ubodala. Z kabelky jí pak vzala platební kartu.

„Znala jsem PIN, jednou mi řekla, že ho nemůže zapomenout, protože je to datum jejího narození,“ vypověděla Jupová. U bankomatu ale podle svých slov zapomněla pořadí čísel. „Zkoušela jsem různé varianty, nic jsem ale nevybrala,“ přiznala. U soudu vyšlo najevo, že obětí Jupové mohl být někdo jiný.

O den dříve se totiž vnucovala na návštěvu k jiné své známé, bývalé učitelce, která doučovala jejího syna. „Bylo mi to divné, protože u mne nikdy nebyla. Vždycky jsem chodila já k nim. A teď najednou volala, jestli může přijít na kávu. Nestála jsem o ni, a tak jsem se vymluvila, že mi přišla návštěva,“ vypověděla.

Dodala, že když se později dozvěděla o vraždě Marie L., došlo jí, že obětí měla být původně ona. Drahomíra Jupová se soudu opakovaně omluvila dcerám zavražděné, kterým soud přiznal odškodné. Trest přijala. Rozsudek je pravomocný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání