Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama v Napajedlech: Hořel dům s pečovatelskou službou

Autor: ČTK - 
2. listopadu 2015
13:24

V Napajedlech na Zlínsku hoří dům s pečovatelskou službou v ulici Pod Kalvárií. Uvnitř by měli být lidé, hasiči na místo poslali šest jednotek. Podle starostky Ireny Brabcové bylo celé zařízení evakuováno.

"Nemáme hlášeno žádné zranění nebo dokonce úmrtí. Evakuujeme všechny, otázka návratu je otevřená," řekla Brabcová. Senioři naleznou zázemí v klubovně v budově bývalého kláštera. "V první řadě je chceme převézt do tepla, uvařit jim čaj a uklidnit je," dodala starostka.

Podle mluvčího hasičů Libora Netopila hořelo v bytě ve třetím nadzemním podlaží čtyřpodlažního objektu. Hasiči povolali osm jednotek profesionálů a dobrovolníků, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Ještě před příjezdem hasičů bylo evakuováno asi 30 lidí, dalších asi deset z domu vytáhli hasiči, dva evakuovali z balkonu. Hasiči zabránili tomu, aby se požár rozšířil. Budova je však poškozena zplodinami hoření, sazemi i průsaky vody použité při hašení.

Dům s pečovatelskou službou je majetkem města. Má k dispozici 44 obytných jednotek, z nichž 16 je bezbariérových. V každé bytové jednotce může žít jak jednotlivec, tak i manželský pár. V přízemí domu je umístěno středisko osobní hygieny, prádelna, sušárna a žehlírna, ve vestibulu se nachází knihovna, v domě je i společenská místnost a zázemí pro pracovníky pečovatelské služby.

maxykripl ( 2. listopadu 2015 14:29 )

 Ona mi vykouří, ty se vyprstíš...

pomoooc-hori ( 2. listopadu 2015 14:19 )

di už do pRde.le kráwo vegeto s tim klonovanim

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání