Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři opilci zdrželi let z Prahy do Říma: Křičeli na policisty a kopali kolem sebe!

Policisté museli čtyři opilé Čechy z letadla vyvést (ilustrační foto).
Policisté museli čtyři opilé Čechy z letadla vyvést (ilustrační foto).  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
2. října 2015
14:48

Čtyři opilí Češi v noci na dnešek zdrželi odlet letadla z Prahy do Říma. Nadávali posádce a po příjezdu policie kolem sebe kopali. Při dechové zkoušce jim policisté naměřili 1,3 až 1,8 promile alkoholu. Na policejním webu to dnes oznámila mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Čtveřici cestujících, kteří byli všichni ve věku kolem 40 let, hrozí pokuta.

 

Problémy začaly kolem čtvrtečních 23:00, když jeden muž na palubě letadla na ruzyňském letišti v Praze odmítal poslechnout pokyny posádky. „Choval se velice arogantně a vůbec ho nezajímalo, že ohrožuje pravidelný odlet letadla,“ uvedla Rendlová. Na letiště dorazila policejní hlídka, která pak muži naměřila 1,8 promile alkoholu v dechu.

Po dechové zkoušce muž nadával kapitánovi letadla a snažil se dostat zpátky na palubu. Kapitán se ale rozhodl opilého cestujícího z letu vyloučit. Podle Rendlové muž nechtěl poslechnout a byl agresivní, takže mu policisté nasadili pouta. Mezitím však z letadla vystoupili další lidé, jeden muž a dvě ženy, kteří byli také opilí. „Ženy začaly hystericky křičet na policisty, že odlétají na víkend do Říma, a protože měl let zpoždění, všichni trávili čas čekáním v salonku, kde požívali alkohol,“ doplnila mluvčí.

Celá čtveřice se dál chovala agresivně, nadávala a někteří z opilých začali kolem sebe kopat, až si podle Rendlové způsobili odřeniny. Letadlo nakonec zamířilo do Říma bez nich. Všichni čtyři vystřízlivěli na policejní služebně, a poté byli propuštěni. „Jsou podezřelí ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Za svoje jednání se budou zpovídat příslušnému správnímu orgánu, který jim uloží pokutu,“ dodala mluvčí.

gabreta ( 2. října 2015 16:31 )

Ty budeš nespíš ta naše modelka, jak kvůli ní muselo přistát v USA letadlo co??

pekaaaros ( 2. října 2015 15:16 )

v alkoholu je pravda. když je někdo arogantní tupec, tak se to v opilým stavu jasně ukáže.

zigzag ( 2. října 2015 15:05 )

To odkoukali od cmoudu, ale s imigrantama se tak nikdo nesere

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání